Οι δυτικές χώρες έπεσαν στη «στρατηγική παγίδα» του Πούτιν – «Κρύος, σκοτεινός, πεινασμένος χειμώνας»

27 Ιουλίου, 2022 2:51 ΠΜ
More videos

Οι δυτικές χώρες έπεσαν στη «στρατηγική παγίδα» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν συμφωνώντας να εισέλθουν σε οικονομική και ενεργειακή αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ένας ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Πολιτικών Σπουδών του Λονδίνου, ο Αλεξάντερ Μαρκόφσκι.

«Η λογική της Ρωσίας είναι στρατηγικής φύσης.

»Οι κυρώσεις έχουν ανεβάσει τις τιμές της ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων και η χώρα παρουσιάζει τώρα τεράστιο δημοσιονομικό πλεόνασμα.

»Η σύγκρουση για αυτήν είναι μια γιγάντια χοάνη για τη Δύση, όπου ρέουν οι στρατιωτικοί και οικονομικοί πόροι της, υποστήριξε ο ερευνητής σε άρθρο του για το American Thinker.

Ο Μαρκόφσκι πιστεύει ότι ο χρόνος είναι με το μέρος της Ρωσίας.

«Η διάθεση για το καπέλο στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σύντομα τη σκληρή πραγματικότητα, μετά την οποία η ήπειρος θα βυθιστεί σε έναν κρύο, σκοτεινό και πεινασμένο χειμώνα, που θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στον πληθυσμό», προειδοποίησε.

Ο συγγραφέας του άρθρου πρότεινε ότι οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών θα κατέρρεαν εάν είχαν προβλήματα με την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου με την έλευση της περιόδου θέρμανσης.

Οι βιομηχανίες αλουμινίου, γυαλιού, χημικών και πετροχημικών θα δεχτούν επίθεση.

Η οικονομική κατάρρευση απειλεί να σπάσει τη δυτική συναίνεση για το ουκρανικό ζήτημα, κατέληξε ο ερευνητής.