Οι Αθηναίοι έστειλαν μήνυμα «Πάμε στο Φάληρο»: Όλοι στην παραλία παρά την παράταση του lockdown

Φεβρουάριος 27, 2021 6:06 ΜΜ
More videos

Ναι, το lockdown λόγω της ιδιαίτερης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και της ασφυκτικής πίεσης που υπόκεινται τα νοσοκομεία πήρε παράταση έως τις 8 Μαρτίου, όμως ο καλός καιρός ευνοεί τις βόλτες. Έτσι, οι Αθηναίοι έστειλαν sms στο 13033 και έτρεξαν στο Φάληρο.

Όπως οι εικόνες αποδεικνύουν οι Αθηναίοι έστειλαν το μήνυμα ως όφειλαν και ξεχύθηκαν για περίπατο στην παραλία. Και όχι μόνο, καθώς άλλοι έκαναν ποδήλατο, άλλοι επέλεξαν το τρέξιμο και την άθληση, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο τολμηροί οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν τον καλό καιρό και έκαναν και μπάνιο.

Οι Αθηναίοι έστειλαν μήνυμα "Πάμε στο Φάληρο": Όλοι στην παραλία παρά την παράταση του lockdown

Να υπενθυμίσουμε πάντως πως όσοι βγήκαν για βόλτα στο Φάληρο, το Καβούρι, τις γειτονικές παραλίες ή ακόμα και τη Διονυσίου Αεροπαγίτου στην Ακρόπολη πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από τις 18:00, καθώς από εκείνη την ώρα τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του lockdown.

Φάληρο 3
Φάληρο 4

Λινού: Το τρεχον lockdown στην Αττική δεν αποδίδει

Στην εκτίμηση ότι το lockdown στην Αττική μπορεί να παραταθεί και μετά τις 7 Μαρτίου προέβη μέσω της εκπομπής “MEGA Σαββατοκύριακο” η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, υποστηρίζοντας ότι το τρεχον lockdown δεν αποδίδει, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στην έξαρση των μεταλλαγμένων στελεχών της Covid-19.

“Να μην επικεντρωνόμαστε στον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων αλλά στο πηλίκο των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο τω τεστ που έγιναν Τις τελευταίες 8-10 μέρες το πηλίκο αυτό είναι σταθερό, αλλά είναι υψηλό. Γύρω στο 3,6-3,7%. Το lockdown είναι ουσιαστικά μη αποδοτικό. Εκτός αν έχουμε μεγάλη διασπορά των νέων στελεχών οπότε η μάχη με τον κορονοϊό είναι πολύ άνιση” σημείωσε, λέγοντας ότι είναι “πολύ πιθανή” η παράταση του lockdown.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για λήψη όλων των υπάρχοντων μέτρων προτού επιβληθεί ένα lockdown, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους, όπου συντελείται μεγάλη διασπορά.

Φάληρο 5
Φάληρο 6
Ακολουθήστε μας στο facebook: