Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΟι αρχές στην Αυστραλία θα σκοτώσουν 16.000 άγρια άλογα πυροβολώντας τα από...

Οι αρχές στην Αυστραλία θα σκοτώσουν 16.000 άγρια άλογα πυροβολώντας τα από ελικόπτερο

Οι αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας αποφάσισαν να καταφύγουν εκ νέου σε μια αμφιλεγόμενη πρακτική προκειμένου να μειώσουν τον πληθυσμό των άγριων αλόγων σε ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της χώρας.

Εγκρίθηκε σήμερα (27/10) να πυροβολήσουν για να σκοτώσουν τα άλογα, σημειώνοντας πως είναι μια απαραίτητη κίνηση για την προστασία της άγριας ζωής των ιθαγενών, καθώς αν δεν το κάνουν μέσα στα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αλόγων και οι επιπτώσεις που προκαλούν στο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως ζουν περί τα 19.000 άγρια άλογα στο Εθνικό Πάρκο Kosciuszko, αριθμός που έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό των «Brumbies», όπως είναι γνωστά στην περιοχή, σε 3.000 μέχρι τα μέσα του 2027.

Το εθνικό πάρκο ήδη παγιδεύει, επανατοποθετεί και πυροβολεί τα άλογα από εδάφους, αλλά η υπουργός Περιβάλλοντος της πολιτείας Πένι Σαρπ δήλωσε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. «Τα απειλούμενα ενδημικά είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση και ολόκληρο το οικοσύστημα απειλείται», δήλωσε η ίδια. «Πρέπει να λάβουμε δράση. Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση – κανείς δεν θέλει να χρειαστεί να σκοτώσει άγρια άλογα», πρόσθεσε.

Είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν η μέθοδος

Η τακτική με τις εναέριες βολές από ελικόπτερα έγινε πράξη για μια σύντομη περίοδο το 2000, όταν πυροβολήθηκαν περισσότερα από 600 άγρια άλογα σε τρεις ημέρες. Αλλά η έντονη αντίδραση του κοινού οδήγησε στην απαγόρευση της μεθόδου.

Οι πολέμιοι της θανάτωσης λένε ότι τα άλογα αποτελούν μέρος της εθνικής ταυτότητας της Αυστραλίας, μια νοσταλγική υπενθύμιση των ημερών που κτηνοτρόφοι εργάζονταν στα άγρια Snowy Mountains της χώρας.

Τα «Brumbies» πιστεύεται ότι κατάγονται από άλογα που δραπέτευσαν ή εγκαταλείφθηκαν γύρω στις αρχές του 1800.

Τα πιο σημαντικά