Οδηγός της καλής συζύγου από τη δεκαετία του ’50

15 Νοεμβρίου, 2015 6:10 ΜΜ
More videos

wife-13-600x824

Είναι τόσο συναρπαστικό να μαθαίνουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι, ιδιαίτερα όταν ανακαλύπτουμε ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Ωστόσο μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι άνθρωποι έκαναν τέτοια πράγματα.

Οι γυναίκες του 1950 έπρεπε να συμπεριφέρονται σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις που τώρα έχουν πετάξει από το παράθυρο!

Σε άρθρο του 1955 στο Housekeeping Monthly, αναφέρεται λεπτομερώς πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά της γυναίκας προς τον σύζυγό της και η συμπεριφορά της σαν μητέρα.

Θα φανούν λίγο παράξενοι αυτοί οι κανόνες σήμερα αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε πως συμπεριφέρονταν η κοινωνία κάποτε.

Δείτε παρακάτω τι περίμενε η κοινωνία από τις συζύγους τότε και πείτε μας την γνώμη σας.

wife-1-600x705

Να έχεις το φαγητό  έτοιμο. Φρόντισε να σκεφτείς από την προηγούμενη νύχτα  για να έχεις ένα νόστιμο φαγητό να τον περιμένει. Αυτό θα του δείξει ότι τον σκεφτόσουν και ήθελες να τον ευχαριστήσεις.

Οι περισσότεροι άνδρες πεινάνε όταν έρχονται στο σπίτι και η προσδοκία ενός ωραίου φαγητού, ειδικά του αγαπημένου του, θα τον κάνει να αισθάνεται ωραία και θα τον ξεκουράσει.

wife-11-600x723

Ετοίμασε τον εαυτό σου. Ξεκουράσου 15 λεπτά ώστε να είσαι ξεκούραστη όταν φτάσει. Επιδιόρθωσε το μακιγιάζ, βάλε μια κορδέλα στα μαλλιά και δείξε όμορφη. Ήταν με πολλούς βαρετούς ανθρώπους όλη μέρα.

wife-21

Να είσαι ευδιάθετη και να του δείχνεις ενδιαφέρον. Χρειάζεται λίγο να του ανεβάζεις  την διάθεση μετά από μια κουραστική ημέρα και αυτό είναι ένα από τα καθήκοντά σου.

Συμμάζεψε την ακαταστασία. Κάντε μια βόλτα στα κύρια μέρη του σπιτιού πριν φτάσει ο άνδρας σας και μαζέψτε σχολικά βιβλία,παιχνίδια,χαρτιά κτλ. και πέρασε με ξεσκονόπανο όλα τα τραπεζάκια.

wife-3

Τους κρύους μήνες του χρόνου πρέπει να έχεις έτοιμο το τζάκι για να ξεκουραστεί δίπλα του και να χαλαρώσει. Ο σύζυγός σου θα αισθανθεί ότι βρίσκεται στον έβδομο ουρανό της ξεκούρασης και τάξης και θα σου ανεβάσει και την δική σου διάθεση. Στο κάτω κάτω, όταν φροντίζεις για την άνεσή του θα αισθάνεσαι και μεγάλη προσωπική ικανοποίηση.

Ετοίμασε τα παιδιά. Αφιέρωσε λίγα λεπτά να πλύνεις τα χέρια και το πρόσωπο των παιδιών (εάν είναι μικρά), χτένισε τα και αν χρειάζεται άλλαξε τους ρούχα.

1950s-housewife-600x854

Τα παιδιά πρέπει να είναι σαν μικροί θησαυροί και θα ήθελε να τα βλέπει να είναι έτσι. Ελαχιστοποίησε όλους τους θορύβους. Την ώρα της άφιξής του εξαφάνισε τον θόρυβο από το πλυντήριο ρούχων ή την σκούπα. Ενθάρρυνε τα παιδιά να είναι ήσυχα.

Δείξε χαρούμενη που τον βλέπεις. Χαμογέλα του και δείξε την ειλικρινή σου επιθυμία να τον ευχαριστήσεις. Άκουσέ τον.

Μπορεί να έχεις πολλά πράγματα να του πεις αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όταν έρχεται. Άφησε  τον να μιλήσει. Θυμήσου πως τα δικά του θέματα είναι πιο σημαντικά από τα δικά σου.

wife-5-600x750

Αφιέρωσε  το βράδυ σε αυτόν. Μην παραπονιέσαι  αν έρθει στο σπίτι αργά ή βγει έξω για φαγητό ή άλλα μέρη διασκέδασης χωρίς εσάς. Αντίθετα, προσπάθησε να καταλάβεις την πίεση και το άγχος που έχει στον κόσμο του και ότι χρειάζεται πραγματικά να χαλαρώσει στο σπίτι του.

Ο στόχος σου: Προσπάθησε να εξασφαλίσεις ησυχία, τάξη και ηρεμία στο σπίτι όπου ο σύζυγός σου θα μπορεί να ανανεώσει τον εαυτό του στο σώμα και στο πνεύμα.

wife-6-600x782

Μην τον υποδέχεσαι με παράπονα και προβλήματα.

Μην παραπονιέσαι εάν αργήσει να έρθει ή μείνει και όλη την νύχτα έξω. Δες το σαν συνέπεια του τι μπορεί να πέρασε όλη μέρα.

wife-7

Κάνε  τον να είναι άνετα. Βάλε τον  να ξαπλώσει σε μια άνετη πολυθρόνα ή στο κρεβάτι. Έχε έτοιμο ένα κρύο ή ζεστό ποτό για αυτόν.

Τακτοποίησε το μαξιλάρι του και πρόσφερε την βοήθειά σου  να του βγάλεις τα παπούτσια του. Μίλα με χαμηλή,απαλή και ευχάριστη φωνή.

wife-8

Μην του κάνεις ερωτήσεις για το τι έκανε ή αμφισβητείς την ειλικρίνειά του. Θυμήσου ότι αυτός είναι ο αφέντης του σπιτιού και σαν τέτοιος θα διοικεί με δικαιοσύνη. Δεν έχεις δικαίωμα να τον αμφισβητείς.

wife-10-600x755

Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα την θέση της.

Εσείς θα μπορούσατε να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες;

Ακολουθήστε μας στο facebook: