Οδηγοί της Uber επιχείρησαν να δείρουν ταξιτζή και τον έβρισαν

5 Απριλίου, 20184:21 ΜΜ
More videos

– Εκατοντάδες οδηγοί της Uber στην πορεία στο υπουργείο Μεταφορών – Ξεκίνησαν από την Αχαρνών και έφτασαν με αυτοκινητοπομπή στο υπουργείο Μεταφορών – Η ανακοίνωση Uber προκάλεσε… πάταγο – 1.400 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά – Διακόπτει προσωρινά την υπηρεσία UberX από τα μεσάνυχτα της 9ης προς τη 10η Απριλίου – Σπίρτζης: Για να φύγεις από κάπου, πρέπει να έχεις έδρα εκεί!

Πήραν τα αυτοκίνητά τους και βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας. Οδηγοί της Uber που αντιδρούν στην απόφαση της εταιρίας να αναστείλει την υπηρεσία UberX στην Ελλάδα έκαναν το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (05.04.2018) πορεία από την οδό Αχαρνών έως το υπουργείο Μεταφορών.

Με κορναρίσματα, ο οδηγοί ξεκίνησαν λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι την πορεία τους προς τη λεωφόρο Μεσογείων. Δεκάδες αυτοκίνητα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Από τη συγκέντρωση δεν έλειψε η… ένταση λίγων δευτερολέπτων. Όλα έγιναν όταν οδηγός ταξί έτυχε να περνάει από το σημείο και αντάλλαξε κάποιες… κουβέντες με τους συγκεντρώμενους. Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, κάποιος του πέταξε ένα ποτήρι καφέ. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Δείτε τη στιγμή της έντασης

«Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι στο δρόμο – Δεν ήθελε να μας ακούσει το υπουργείο»

«Μαζευτήκαμε για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά. Είμαστε 200 επιχειρήσεις που απασχολούν 1.300 εργαζόμενους, που αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στην ανεργία», δήλωσε ο εκπρόσωπος των οδηγών της Uber Μανώλης Γιακιμιτσούκης. Άφησε δε και αιχμές για τις αιτιάσεις του υπουργείου πως η Uber δεν πληρώνει φόρους. «Πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικά αν και ακούγονται διάφορα. Δεν μας δίνεται η επιλογή να φοροδιαφύγουμε. Από αύριο, οι πολίτες δεν θα έχουν την επιλογή της μετακίνησης σε καλύτερες τιμές», είπε.

iframe class=”youtube-player” src=”https://www.youtube.com/embed/tObIMc5gd7E?feature=oembed” width=”100%” height=”470″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen” data-mce-fragment=”1″>

Από την πλευρά του ο Σκεύος Κακουλής, ιδιοκτήτης κοινοπραξίας με 200 εργαζόμενους υποστήριξε ότι η διάταξη του νομοσχεδίου είναι φωτογραφική υπέρ των οδηγών ταξί. Και κατηγόρησε το υπουργείο πως «δεν δέχτηκε να ακούσει τη φωνή μας κατά τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου. Τώρα, πάλι δεν ενδιαφέρεται να για να βοηθήσει την εξέλιξη. Έχουμε αντιπάλους συνδικάτα που έχουν σύνθημα «όχι στις καινοτομίες». Υπάρχουν περίπου 2.000 εργαζόμενοι που άμεσα θα βρεθούν στην ανεργία, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς χρόνο αντίδρασης. Το υπουργείο ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει τους πολλούς που θα φέρουν αποτελέσματα στις κάλπες. Το νομοσχέδιο φωτογραφίζει την Uber και το άνοιγμα των επαγγελμάτων, είναι ένας νόμος που δεν θέλει την καινοτομία».

Η «βόμβα» της Uber

Η απόφαση της Uber ανακοινώθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (05.04.2018) και έπεσε σαν… κεραυνός εν αιθρία. Η εταιρία αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας UberX στην Ελλάδα, μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον, και να διατηρήσει μόνο την υπηρεσία UberTaxi. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία, από τη Δευτέρα 9 Απριλίου τις… 23:59, θα σταματήσει η λειτουργία της UberX. Η εταιρία γνωστοποίησε την απόφασή της με ανάρτηση στο blog της αλλά και με μήνυμα στους συνδρομητές της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των μεταφορών, παρέχοντας τις υπηρεσίες UberX στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς και UberTaxi, στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα. Επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.

Η ανακοίνωση της Uber

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά.

Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την προτίμησή σας, καθώς συντέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα.

Εις το επανιδείν, Αθήνα!

Η ομάδα της Uber Greece

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ για το newsit.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News