«Όχι» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για πρόωρες εκλογές – «Δεν θα διακινδυνεύσω την σταθερότητα της χώρας»

18 Δεκεμβρίου, 20216:25 ΜΜ

Απαντώντας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του πρωθυπουργού και προκήρυξη εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης στις ανάγκες της χώρας»

«Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο για να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει πρόωρες εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε την περίοδο του Ιουνίου του 2020.

«Δεν το έκανα κ. Τσίπρα γιατί δεν είμαστε το ίδιο γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης στις ανάγκες της χώρας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε, λέγοντας ότι: «Βλέπετε τα πάντα μέσα από το πρίσμα των εκλογικών σκοπιμοτήτων. Εσείς το 2015 είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξετε εκλογές και το κάνατε τρεις μήνες μετά. Και λέτε ότι είμαι ψεύτης. Είναι ανέκδοτο».

«Θα ήταν πειρασμός να προκυρήξω εκλογές για να δω τον πανικό σας κ. Τσίπρας».

«Ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτούς τους 27 μήνες ότι πέτυχε είναι ότι έχουμε εγγυηθεί την σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News