Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
διεθνήΟ ύπνος δίπλα σε κάποιον που ροχαλίζει κάνει κακό στην υγεία σύμφωνα...

Ο ύπνος δίπλα σε κάποιον που ροχαλίζει κάνει κακό στην υγεία σύμφωνα με έρευνα

Όπως γνωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μένει κάποιος όλο το βράδυ ξύπνιος επειδή ο σύντροφός του ροχαλίζει και δεν σταματάει με τίποτα.

Ο ύπνος δίπλα σε έναν άνθρωπο που ροχαλίζει ασταμάτητα όχι μόνο είναι ενοχλητικός, αλλά σύμφωνα με την επιστήμη κάνει και κακό στην υγεία.

Μια έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων στο Imperial College του Λονδίνου ανέλυσε τις επιδράσεις του θορύβου όταν κοιμόμαστε, αποκαλύπτοντας ότι το ροχαλητό του συντρόφου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση του άλλου.

Παρακολουθώντας 140 εθελοντές που ζούσαν κοντά σε αεροδρόμια, η μελέτη διαπίστωσε ότι το ροχαλητό έχει την ίδια επίδραση στην αρτηριακή πίεση ενός ανθρώπου που κοιμάται με τον θόρυβο που προκαλείται από τα αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 85

PA

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η προέλευση του ήχου δεν είναι σημαντική. Το μόνο που έχει σημασία είναι η ένταση.

Με άλλα λόγια, όσο πιο υψηλή είναι η ένταση του ήχου τόσο πιο πολύ αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τον The Independent.

“Ξέρουμε ότι ο θόρυβος από τα αεροπλάνα μπορεί να αποτελέσει πηγή ερεθισμού, αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι μπορεί επίσης να είναι επιζήμιος για την υγεία των ανθρώπων. Οι έρευνές μας δείχνουν ότι ο θόρυβος των αεροπλάνων κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης”, ανέφερε ο Δρ. Λαρς Τζαρούπ, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 81

Pixabay

“Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την μείωση του θορύβου που προκαλείται από τα αεροπλάνα ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας για να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων που μένουν κοντά σε αεροδρόμια”, πρόσθεσε.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι γνωστός παράγοντας επικινδυνότητας καρδιακών παθήσεων, άνοιας, εγκεφαλικών και νεφρικών παθήσεων.

Αν έχετε βαρεθεί το ροχαλητό του συντρόφου σας και ανησυχείτε για την αρτηριακή σας πίεση, η εταιρία ASDA πουλάει ένα ειδικό φυτό ανανά που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 73

ASDA

Σύμφωνα με έρευνες, το φυτό ανανά παράγει οξυγόνο και βελτιώνει την ποιότητα του αέρα κατά την διάρκεια της νύχτας και αυτό μπορεί να μειώσει το ροχαλητό.

[independent]

Τα πιο σημαντικά