Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΟ Τζέισον έγινε επίσημα και Αντιγόνη και θέλει να μιλούν γι’ αυτόν...

Ο Τζέισον έγινε επίσημα και Αντιγόνη και θέλει να μιλούν γι’ αυτόν σε ουδέτερο πρόσωπο

Και με τη βούλα της Δικαιοσύνης θα αναγράφει πλέον «Jason-Αντιγόνη» η ληξιαρχική πράξη γέννησης του νεαρού φοιτητή που είχε προσφύγει με αίτησή του στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, ζητώντας να απαλειφθεί το φύλο από την ταυτότητά του.

31b77d057dd801cb30e7eaada9af7c37

Το δικαστήριο δικαίωσε εν μέρει τον αιτούντα, που έγινε γνωστός από την παρουσία του στα έδρανα της Βουλής όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, καθώς του δίνει το δικαίωμα να προσθέσει στη ληξιαρχική πράξη γέννησής του το όνομα «Αντιγόνη».

25764859ec0de9c5e60ce2abad976a9e

Η απόφαση

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο Jason-Αντιγόνη δεν μπορεί να απαλείψει το φύλο από την ταυτότητά του, όπως είχε αιτηθεί, καθώς δεν υπάρχει σχετικό «θεσμικό πλαίσιο για άτομα μη κατατασσόμενα σε διακριτή περίπτωση μη δυϊκής ταυτότητας φύλου». Οπως σημειώνεται στην απόφαση, «με σταθερή και συγκεκριμένη επιλογή του, ήδη από το έτος 2013, ζήτησε από το φιλικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του να χρησιμοποιείται μαζί με το όνομα “Ιάσων” και το όνομα “Αντιγόνη”». Και οι δικαστές προσθέτουν: «Τούτο αποτελεί απαραίτητο και μόνιμο, πλέον, χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητας του αιτούντος, με το οποίο αποκλειστικά τον γνωρίζουν και ονοματίζουν στο οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον, ενώ παράλληλα διευκολύνει τις κοινωνικές του σχέσεις και συμπορεύεται με την ψυχοσύνθεσή του (…)».

9fe9c806974b0285c053959b4acabdc1

Σε αντίθετη περίπτωση, καταλήγει η απόφαση, «η απόρριψη του αιτήματος θα δημιουργούσε ανεπιθύμητες συνέπειες για τον αιτούντα ως προς την προσωπική και κοινωνική του κατάσταση και εικόνα».

[espressonews]

Τα πιο σημαντικά