Ο Τσίπρας δίνει στις ΗΠΑ και δεύτερη βάση

Οκτώβριος 7, 2017 7:37 ΜΜ
More videos

Τι κουβαλά στις βαλίτσες του στην Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να χτίσει το νέο του αφήγημα, μετά τη δημοσκοπική του συντριβή

Η Ουάσινγκτον παραμένει ευνοϊκά διακείμενη έναντι της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα, υπογραμμίζοντας σε πολλές ευκαιρίες την αντίθεσή της στο γερμανικό δόγμα της διαρκούς λιτότητας και την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η συγκεκριμένη στήριξη δεν έχει βέβαια μόνο οικονομικά κίνητρα, ούτε εντάσσεται αποκλειστικά στη λογική της σύγκρουσης των ΗΠΑ με τις πολιτικές της Ε.Ε. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει σε λίγες ημέρες στην αμερικανική πρωτεύουσα κυρίως για συνομιλίες σχετικές με την αμυντική συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ.

Ο κύριος Τσίπρας έχει αντιληφθεί -παρά τις αντιαμερικανικές παραφωνίες του πολιτικού του παρελθόντος- ότι η συνεργασία με την Ουάσινγκτον θα πρέπει να είναι στενότερη στον στρατιωτικό τομέα, προκειμένου να συνδέσει την αναβαθμισμένη συμφωνία για την επιχειρησιακή λειτουργία της βάσης της Σούδας με την ενέργεια και τις έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ. Αυτό άλλωστε θα του δώσει και ένα ισχυρό αφήγημα απέναντι στη «συντριβή» του αντιμνημονιακού του προφίλ, που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: parapolitika

Ακολουθήστε μας στο facebook: