Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΟ Τσίπρας διαφωνεί ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική

Ο Τσίπρας διαφωνεί ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική

«Αισθάνομαι ευτυχής και τυχερός διότι είχα τη συγκυρία να είμαι πρωθυπουργός σε μια στιγμή που στην γειτονική χώρα υπήρξε μια σημαντική πολιτική αλλαγή που έδωσε τη δυνατότητα σ’ εμένα και τον πρωθυπουργό Ζάεφ να κάνουμε μια ουσιαστική και επίπονη προσπάθεια προκειμένου να λύσουμε ένα θέμα δεκαετιών», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν θέτει τη Συμφωνία σε δημοψήφισμα, προκειμένου ο λαός να την κρίνει με τη ψήφο του σημείωσε ότι θεωρεί παράλογο να αποφασίσουν οι Έλληνες την ονομασία του γειτονικού κράτους και πρόσθεσε ότι τις πράξεις του θα τις κρίνει η ιστορία:

«Είναι δυνατόν να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μία άλλη χώρα; Αν αλλάζαμε κάτι εμείς, τότε ναι, θα κάναμε δημοψήφισμα. Τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις που παίρνουμε, πιστεύω θα τις κρίνει η Ιστορία και, δεύτερον, κατοχυρώνει στο μέγιστο τις δικές μας απαιτήσεις και γραμμές. Για ποιον λόγο να βάλουμε εμπόδια;»

Δείτε το βίντεο

Τσίπρας – Δε συμφωνώ ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική

Τσίπρας – Δε συμφωνώ ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.Τι περιμένατε μετά να κάνει ένας εθνομηδενιστής πρωθυπουργός.

Δημοσιεύτηκε από Ξύπνα Ελλάδα στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Τα πιο σημαντικά