Ο Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

29 Σεπτεμβρίου, 20176:45 ΜΜ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 17-18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ημερομηνία της επίσκεψης έκλεισε την Πέμπτη και ο Λευκός Οίκος θα το ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες. Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα.

Ο Ντ. Τραμπ δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραματική αλλαγή για το μείζον θέμα της οικονομίας, αλλά σίγουρα θα αναφερθεί στην ανάγκη επενδύσεων, και θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε διπλωματική πηγή.

Επίσης επιθυμεί να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα το θέμα της Σούδας, για το οποίο -όπως πληροφορηθήκαμε- “καίγονται” οι Αμερικανοί. Είναι ένα θέμα για το οποίο ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψης.

«Φορτωμένο» πρόγραμμα μέχρι τέλος του χρόνου

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι το τέλος του έτους, αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών για την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, την κοινωνική Ευρώπη και τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Αναλυτικά:

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στο Ταλίν, για το Συμβούλιο Κορυφής με αντικείμενο την ψηφιακή πολιτική.

Στις 3 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας.

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η τρίτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 9 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί στην Αθήνα η ευρωαραβική Διάσκεψη Κορυφής.

Στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας και το κοινωνικό κράτος.

Στις 24 Νοεμβρίου θα συγκληθεί στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής Ατλαντικής Εταιρικής Σχέσης.

Το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία τουλάχιστον δύο συναντήσεις κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Στις 14-15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαίκό Συμβούλιο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

[mignatiou] [pontiki]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News