Ο Τρωικός Πόλεμος έρχεται στη μικρή οθόνη σε μια φιλόδοξη συνεργασία του BBC με το Netflix

18 Μαρτίου, 20172:50 ΠΜ

Ετοιμαστείτε για μια ακόμη προσπάθεια απεικόνισης του πολέμου της Τροίας στην μικρή οθόνη από το Hollywood, μόνο που αυτή τη φορά όλα δείχνουν πως το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι εξαιρετικό.

Το Netflix ενώνει τις δυνάμεις του με το BBC και τους Owen Harris (σκηνοθέτη του Black Mirror) και David Farr (σεναριογράφο του The Night Manager), για τη δημιουργία του «Troy: Fall Of A City».

Το εγχείρημα, το οποίο ανακοινώθηκε επισήμως από το Netflix την 1η Μαρτίου σε μια εκδήλωση στο Βερολίνο, θα είναι μια σειρά λίγων επεισοδίων γύρω από τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου και την ερωτική σχέση του Πάρη με την Ωραία Ελένη.

david farr
Owen Harris και David Farr

Τη σκηνοθεσία της σειράς θα αναλάβει ο Harris, ο οποίος ευθύνεται για το συγκλονιστικό επεισόδιο «San Junipero» της σειράς Black Mirror.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Troy θα ξεκινήσει γυρίσματα στην Νότιο Αφρική αυτόν το μήνα (Μάρτιος 2017) και θα κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία στο BBC One και στον υπόλοιπο κόσμο μέσω του Netflix.

Η παραγωγή το περιγράφει ως «μια επική ιστορία έρωτα, εκδίκησης και ίντριγκας», ενώ η Charlotte Moore, διευθύντρια περιεχομένου του BBC, υποσχέθηκε πως θα είναι «μια τολμηρή και εις βάθος απόδοση του ηλικίας 3.000 ετών έπους, ειπωμένη από πολλές διαφορετικές πλευρές», η οποία «θα έρχεται σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα από το BBC One».

Η τελευταία προσπάθεια απόδοσης του πολέμου της Τροίας έγινε το 2004 και ήταν κινηματογραφική. Μιλάμε φυσικά για το «Troy» με τους Brad Pitt, Eric Bana και Orlando Bloom, το οποίο ελπίζουμε να μην αποτελέσει έμπνευση για την σειρά.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News