Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΟ Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης

Ντόναλντ Τραμπ: Ένας Νορβηγός Βουλευτής πρότεινε τον Αμερικανό Πρόεδρο για το Νόμπελ Ειρήνης.

Όταν μιλάμε για τον Νόμπελ Ειρήνης σίγουρα το μυαλό μας δεν πηγαίνει στον Ντόναλντ Τραμπ. Και πως να γίνει κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για τον άνθρωπο που προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι ένας ανήλικος μακελάρης ήταν σε αυτοάμυνα. Την ώρα λοιπόν που οι ΗΠΑ βράζουν για την ρατσιστική αστυνομική βία, ο πρόεδρος της χώρας προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης. Μπορεί να ακούγεται σαν κακόγουστη πλάκα, αλλά δεν είναι. Ένας Νορβηγός βουλευτής ήταν αυτός που έκανε αυτή την αμφιλεγόμενη πρόταση.

Η πρόταση έγινε για την συμβολή του Αμερικανού προέδρου στην συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο βουλευτής, Tybring-Gjedde, είναι και Πρόεδρος της Νορβηγικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ. Στην επιστολή του με την οποία προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης ο Tybring-Gjedde πλέκει το εγκώμιο του Αμερικανού προέδρου για την απόσυρση μεγάλου αριθμού αμερικανικών στρατευμάτων από την Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει στον Λευκό Οίκο η τελετή υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεών τους, όπως έγινε γνωστό σήμερα από έναν υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε στις 13 Αυγούστου μετά από συνομιλίες διάρκειας 18 μηνών, τα ΗΑΕ συμφώνησαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, το οποίο ανέστειλε την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Ο Τραμπ θα ανακοινώσει επιπλέον αποχώρηση στρατιωτών από το Ιράκ

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα μια επιπλέον απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.Αυτή η ανακοίνωση θα θα ακολουθηθεί από μία ακόμη τις επόμενες ημέρες για περαιτέρω μείωση Αμερικανών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η απόφαση έρχεται καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται πύρα έπειτα από ένα δημοσίευμα του περιοδικού The Atlantic σύμφωνα με το οποίο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος φέρεται να έκανε υποτιμητικές δηλώσεις για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου. Βέβαια το επόμενο διάστημα προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.Τα πιο σημαντικά