Ο Τραμπ απαγορεύει σε όλα τα τρανσέξουαλ να υπηρετούν στον στρατό

25 Νοεμβρίου, 2018 12:42 ΠΜ
More videos

Η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε την Παρασκευή απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να απαγορεύσει στους τρανσeξουαλ ανθρώπους να υπηρετούν στον στρατό.

Αυτή η κίνηση ήρθε αφού ο πρόεδρος Τραμπ παραβίασε το δικαστήριο Ninth Circuit, που είναι το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο οποίο γίνονται εφέσεις και έχει δευτεροβάθμια δικαιοδοσία.

Αρκετά περιφερειακά δικαστήρια έχουν εμποδίσει την πολιτική μέχρι τώρα συμπεριλαμβανομένου του Ninth Circuit, στο οποίο ακούστηκαν τα επιχειρήματα πριν από λίγες μέρες και το DC Circuit στο οποίο θα ακουστούν τα ίδια επιχειρήματα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο γενικός εισαγγελέας Νοέλ Φρανσίσκο του υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλε αναφορές με τις οποίες ζητούσε από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αναλάβουν το ζήτημα σε τρεις χωριστές υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται ακόμα στα κατώτερα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το διάταγμα του Τραμπ, που ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο μέσω Twitter τα άτομα που πάσχουν από μια κατάσταση γνωστή ως δυσφορία φύλου θα απαγορεύεται να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία.

Επιτρέπεται στους ανθρώπους που δεν πάσχουν από αυτή την κατάσταση να υπηρετήσουν αλλά μόνο αν το κάνουν με το φύλο με το οποίο γεννήθηκαν.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υποβάλει παρόμοιες αιτήσεις στο Ανώτατο δικαστήριο στο παρελθόν και το Ανώτατο Δικαστήριο τις απέρριψε όλες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θέλει να παίζει και να παρακάμπτει τα κατώτερα δικαστήρια.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: