Ο θρύλος της χώρας που είχε επιλέξει για να ζήσει ο… Θεός!

2 Οκτωβρίου, 2015 10:29 ΠΜ
More videos

Η εκθαμβωτική ομορφιά του Κιργιστάν

Οι Κιργίζιοι αφηγούνται έναν αστείο θρύλο σχετικά με την προέλευση της χώρας τους στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τον απομακρυσμένο τόπο τους.

Ο θρύλος λέει λοιπόν πως αφού έφτιαξε τη Γη, ο Θεός κάλεσε τους πρώτους αντιπροσώπους των εθνών που επρόκειτο να την κατοικήσουν.

Όλοι πήραν ένα κομμάτι γης, μια χώρα μεγάλη ή μικρή, εύφορη ή άγονη. Κατά τη διάρκεια της διανομής αυτής, ωστόσο, ο πρώτος Κιργίζιος… κοιμόταν κι έτσι δεν πήρε τίποτα.

Όταν ξύπνησε και συνειδητοποίησε πως ο λαός του θα έμενε χωρίς πατρίδα για πάντα, στράφηκε στον Θεό που, ελεήμων, του είπε: «Δημιούργησα ένα μικρό κομμάτι γης που είχα σκοπό να κρατήσω για μένα, το πιο όμορφο κομμάτι από όλα. Αλλά επειδή δεν θέλω κανείς να μείνει χωρίς χώρα, στον πλανήτη αυτό, μπορείς αυτό το κομμάτι γης να το πάρεις εσύ».

Έτσι οι Κιργίζιοι πήραν αυτόν τον όμορφο αλλά παραδεισένιο τόπο, που έγινε το Κιργιστάν.

Έτσι λέει ο θρύλος γι’ αυτή τη χώρα των 198.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των λιγότερων από έξι εκατ. κατοίκων. Όποιος δει ή επισκεφθεί τη μικρή χώρα με την εκπληκτική φυσική ομορφιά, τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές και τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Issyk Kul μπορεί και να αρχίσει να τον πιστεύει…

Kyrgyzstan2Kyrgyzstan3Kyrgyzstan4Kyrgyzstan5Kyrgyzstan6Kyrgyzstan7Kyrgyzstan8Kyrgyzstan9Kyrgyzstan10Kyrgyzstan11Kyrgyzstan12Kyrgyzstan13Kyrgyzstan1

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: