Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΟ θάνaτος του πρώην ρεπόρτερ του Kоntra και τα επıπόλαια ρεπоρτάζ

Ο θάνaτος του πρώην ρεπόρτερ του Kоntra και τα επıπόλαια ρεπоρτάζ

Στις τρεις τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ακούστηκαν εκρήξεις από μετασχηματιστή υψηλής τάσης ρεύματος στην περιοχή

Τα δυσάρεστα νέα είναι από μέρες γνωστά. Ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος, ο πρώην ρεπόρτερ του Kontra Channel που έγινε viral με τις ανταποκρίσεις του από το κέντρο της Αθήνας, μπροστά από τα ΜΑΤ, σκοτώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε δυστύχημα σε κολόνα ηλεκτροδότησης, υψηλής τάσης, του ΔΕΔΔΗΕ στο Παλαιό Φάληρο.

Στις τρεις τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ακούστηκαν εκρήξεις από μετασχηματιστή υψηλής τάσης ρεύματος στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική και εντόπισε έναν άνδρα, ο οποίος είχε πάθει ηλεκτροπληξία και ήταν νεκρός στο έδαφος.

Ο νεκρός ήταν ο Απόστολος λοιπόν. Ο Απόστολος που έγινε πολύ αγαπητός όταν στο ρεπορτάζ του μπροστά από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, χαρακτήρισε «κρατική» τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και στο γνωστό, πασίγνωστο σύνθημα που ακούγεται σε όλες αυτές τις πορείες για την αστυνομία, λέγοντας on air πως είναι «το σύνθημα που όλους μας ενώνει».  

Στην αρχή δεν ήξεραν ποιος είναι ο νεκρός. Το όνομά του βγήκε πολλές μέρες μετά αν και στην οικογένεια του Kontra γνώριζαν ότι ο νεκρός ήταν ο πρώην ρεπόρτερ τους.

Μίλησα μαζί τους την περασμένη Τρίτη βράδυ, τότε μου ανέφεραν το τραγικό γεγονός. Αλλά δεν ήξεραν την αιτία. Γιατί ο Απόστολος να ανέβει σε κολόνα ηλεκτροδότησης, υψηλής τάσης; Τι δουλειά είχε εκεί; Κανείς τους στο Kontra, κανείς μας, δεν γνώριζε κάτι. Απλώς, αναρωτιόμασταν.

Τα κανάλια ωστόσο, στα επιπόλαια ρεπορτάζ τους, πριν ακόμα αποκαλυφθεί η ταυτότητα του νεκρού, βρήκαν τι έφταιγε: ανέβηκε στον στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ για να κλέψει καλώδια ή τον μετασχηματιστή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλεγαν. Και δεν ξέρουμε αν ήταν μόνος του ή με άλλους, συνέχιζαν το «ρεπορτάζ» τους. Η ΕΡΤ μάλιστα είχε πιο θεσμικό ρεπορτάζ μια και οι αρχές (ποιες αρχές;) ανέφεραν στη δημόσια τηλεόραση το σενάριο ότι «αποπειράθηκε, μαζί με άλλο άτομο το οποίο διέφυγε, να κλέψει τον μετασχηματιστή που υπάρχει στον συγκεκριμένο πυλώνα».

go_learn_eidiki_agogi_elmepa_prokat_300x250

Είναι πολύ βλακώδες βέβαια, όχι μόνο να ανέβεις σε στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ ώστε να κλέψεις καλώδια (!), αλλά να πιστεύεις δημοσιογραφικά ότι κάποιος το έκανε.

Πώς κλέβεις άραγε καλώδια από έναν στύλο; Τα κόβεις;

Τι είχε συμβεί τελικά; Μία γειτόνισσα του Απόστολου, που τον γνώριζε από μικρό παιδί δίνει μια πολύ διαφορετική εκδοχή στο debater.gr. «Ανέβηκε να σώσει ένα γατάκι, το γατάκι σώθηκε, το παιδί πρέπει να γλίστρησε και να χάθηκε. Τον χτύπησε το ρεύμα. Πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκε ξανά δεύτερη φορά, απλά ανέβηκε».

Δεν θέλω να κάνω κανένα σχολιασμό. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή: efsyn.gr

Τα πιο σημαντικά