Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην κλείσει το εργοστάσιο Pitsos αλλά η απόφαση πάρθηκε από το 2017!

13 Οκτωβρίου, 2020 11:08 ΜΜ
More videos

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η καταστροφική εξέλιξη του κλεισίματος και της μεταφοράς στην Τουρκία πρέπει να αποτραπεί. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μια εξαγωγική μονάδα και να προσθέσει εκατοντάδες ανθρώπους στις στατιστικές των ανέργων».

«Η σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων για το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου της Πίτσος είναι μια ακόμα απόδειξη για το πού οδηγεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας: στην ύφεση και στην ανασφάλεια», συνεχίζει η κοινή δήλωση Χαρίτση-Ξενογιαννακοπούλου και επισημαίνει: «Η διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν είναι ορατή: Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε και κατάφερε να δώσει μια πολύτιμη ανάσα ζωής σε μια ιστορική ελληνική βιομηχανία που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Η καταστροφική εξέλιξη του κλεισίματος και της μεταφοράς στην Τουρκία πρέπει να αποτραπεί. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μια εξαγωγική μονάδα και να προσθέσει εκατοντάδες ανθρώπους στις στατιστικές των ανέργων. Καλούμε την υποτίθεται φιλοεπενδυτική κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: να εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής στη μονάδα της Πίτσος και τις θέσεις εργασίας».

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί μάλλον ότι οι υπάλληλοι δεν έστειλαν σήμερα επιστολή για πρώτη φορά, από το 2017 προειδοποιούσαν και η τότε κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει μία αποτελεσματική λύση ώστε η επιχείρηση να παραμείνει ανοιχτή και στην Ελλάδα.

Η επιστολή