«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές» – Ο Τσίπρας είναι 100% σίγουρος για την νίκη του

22 Οκτωβρίου, 20227:44 ΜΜ
More videos

Οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος διαμήνυσε στα στελέχη του ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μίλησε για μία “κρίσιμη και δύσκολη εκλογική αναμέτρηση” για την οποία βεβαίως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως κατέστησε σαφές ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν με όρους ισονομίας και ομαλότητας ή χωρίς τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων, αλλά και του φόβου για τον εκβιασμό της ψήφου.

Ζήτησε ένα κόμμα ενωμένο, χωρίς μηχανισμούς κομματαρχών φανερών και κρυφών και άμεση κινητοποίηση με δράσεις εντός της κοινωνίας και αγώνα κατά της αποχής.

Κατά την ομιλία του ενώπιον των μελών του οργάνου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέστησε σαφώς ότι το κόμμα του δεν θα πρέπει να υιοθετήσει την θεωρία των “ώριμων φρούτων” ή της αποκόμισης κερδών απο’την κυβερνητική φθορά και έδωσε το σύνθημα της “αντίστασης” σε όλα τα επίπεδα στην κοινωνία ώστε να επισπευσθεί η προσφυγή στην κάλπη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο απηύθυνε κάλεσε και στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απλώνει το χέρι, χωρίς φυσικά να ξεχνάει και να παραβλέπει τις διαφορές, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρα της δημοκρατίας και της προόδου, σε όλες τις συλλογικότητες που δρουν με όρους δικαιωμάτων και ανθρωπισμού, σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που καταλαβαίνουν ότι η σταθερότητα έχει ως προϋπόθεση τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, να ενώσουμε δυνάμεις με στόχο να επιβάλουμε τη μόνη δημοκρατική διέξοδο στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα, την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία” είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο δράσεων γύρω από τα τρία “α” “αντίσταση, αλληλεγγύη, αλλαγή” ώστε να επανέλθει η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο και συγχρόνως να “φέρουμε ξανά τη δικαιοσύνη, παντού”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κομματικά στελέχη να συμβάλουν στην αντίσταση της κοινωνίας συνολικά “στην αγριότητα των μέτρων και των πολιτικών του καθεστώτος Μητσοτάκη”. Διευκρίνισε ωστόσο πως η οργάνωση της “αντίστασης” δεν είναι αποκλειστικότητα μόνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά “υποχρέωση και έργο όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας και της προόδου”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει face control στα συνδικάτα, τους δήμους, τις συλλογικότητες, τη διαδήλωση και την απεργία, αλλά τα μέλη, τα στελέχη και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή και να μην επιτρέψουν στην προπαγάνδα και τη βιομηχανία των δημοσκοπήσεων να εξουδετερώνουν συνειδήσεις. Συγχρόνως, κατέστησε σαφές στα στελέχη πως “ως πολίτες και ως αριστεροί δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμένουμε παρατηρητές” περιμένοντας απλώς τη νίκη στις εκλογές για αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη χώρα. Μίλησε για το “α” της αλληλεγγύης τονίζοντας πως η αλληλεγγύη οφείλει να συνοδεύει την αντίσταση κι εκείνη την αλληλεγγύη. Μαζί δε τα δύο άλφα της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “θα φέρουν και το άλφα της Αλλαγής”.

Πρακτικά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των μελών του κόμματος και όχι μόνο την ώρα της κάλπης στέλνοντας μηνύματα και προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: “Πολύ περισσότερο δε θα επιτρέψουμε να γίνουν μηχανισμοί που δουλεύουν για κάποιους κρυφούς ή φανερούς κομματάρχες” ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον απευθυνόμενος προφανώς στα μέλη και τα στελέχη ζήτησε συμμετοχή όλων στις δράσεις όμως “με σεμνότητα που μόνο η συλλογικότητα παράγει”.

Στο σημείο αυτό είπε ότι η συλλογικότητα αλλά και η σεμνότητα απαιτούν μεν πιο μεγάλη ελευθερία της γνώμης, αλλά και πιο μεγάλη περίσκεψη για τη στιγμή, τις προθέσεις του αντιπάλου, τους συσχετισμούς “όταν εκδηλώνουμε δημόσια κάποια προσωπική ή συλλογική πρωτοβουλία” . Επεσήμανε επίσης, ότι η “σχέση ανάμεσα στο εγώ και στο εμείς ήταν πάντα μία δύσκολη και ευαίσθητη σχέση στην Αριστερά” με την επισήμανση πως “η ηθική και η πολιτική ήταν πάντα για την Αριστερά αξεχώριστες” καλώντας τα στελέχη να πουν “όχι σε ό,τι αποπνέει απογοήτευση, παραγοντισμό, ανεπάρκεια και μίζερο φραξιονισμό”.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News