Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
σχέσειςΟ σύντροφός μου κοıτάει άλλες γυναiκες κι αuτό με ενοχλεı. Τι να...

Ο σύντροφός μου κοıτάει άλλες γυναiκες κι αuτό με ενοχλεı. Τι να κάνω;

Έχω 3 χρόνια σχέση με τον σύντροφό μου και έχω συζητήσει μαζί του ανοιχτά τα πράγματα που με ενοχλούν. Δείχνει να τα καταλαβαίνει αλλά μετά ξανακάνει τα ίδια και με απογοητεύει. Ένα από αυτά είναι ότι κοιτάει άλλες γυναίκες, κάτι το οποίο με προσβάλλει.

Ενώ μου λέει ότι το καταλαβαίνει και πως θα το σταματήσει, το ξανακάνει και ισχυρίζεται ότι τελικά δεν μπορεί να το σταματήσει (στο παρελθόν είχαν συμβεί πράγματα που με έκαναν να χάσω την εμπιστοσύνη μου προς αυτόν). Τώρα είμαστε σε διάσταση. Δεν ξέρω πώς και αν θα λυθεί αυτό το πρόβλημα ώστε να είμαστε και οι δυο καλά. Μήπως είμαι υπερβολικό που με ενοχλεί και με προσβάλλει να κοιτάει άλλες;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το μήνυμά σας με κάνει να σκέφτομαι ότι έχετε ζορίσει τόσο τον εαυτό σας που αρχίζετε να τον αμφισβητείτε. Αμφισβητείτε τη σκέψη σας, το συναίσθημά σας, την επιθυμία σας. Αμφισβητείτε τις αξίες σας, που λειτουργούν ως θεμέλια για τους όρους που θα βάλετε να σχετιστείτε.

Οι σχέσεις μας είναι πολύτιμες. Για τον λόγο αυτό και πολλούς ακόμη που σας προβληματίζουν, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να επεξεργαστεί. Να δείτε και να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε, τη σχέση με τον εαυτό σας, και τις σχέσεις σας με τους άλλους. Πώς κάνετε επιλογές και πως παράγετε λύσεις στις δυσκολίες. Πολύτιμο δικό σας υλικό για να προσχωρήσετε όμορφα και να χαίρεστε τις επιλογές σας!

Μιλήστε με έναν ειδικό που εμπιστεύεστε και φροντίστε τον εαυτό σας. Είμαι βέβαιη ότι η απάντηση που αναζητάτε δεν βρίσκεται στη στάση του πρώην συντρόφου σας, αλλά μέσα σας!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Πηγή: mama365

Τα πιο σημαντικά