Πώς να συστήσετε τον εαυτό σας στον κόσμο για να επιτύχετε τα όνειρα σας!

22 Φεβρουαρίου, 2016 2:04 ΠΜ
More videos

Παλεύετε να γράψετε ένα καλό βιογραφικό; Πανεύκολο! Μπορείτε να το κάνετε με 5 απλά βήματα. Αυτές οι εύκολες οδηγίες θα σας βοηθήσουν να γράψετε μια ξεκάθαρη και αξέχαστη παρουσίαση του εαυτού σας. Είτε θέλετε να γράψετε ένα βιογραφικό είτε να βρείτε την αδελφή ψυχή σας, αυτό το άρθρο είναι ιδανικό για εσάς. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, θα μπορείτε σύντομα να γράψετε ένα καλά δομημένο, ενδιαφέρον και ενημερωτικό κείμενο για τον εαυτό σας.

1. Ορίστε τον στόχο σας.

Η παράγραφος “Σχετικά με εμένα” δεν είναι στην πραγματικότητα για εσάς για το πως και το γιατί μπορεί να φανείτε χρήσιμη. Ο Dale Carnegie είχε πει κάποτε: “Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι φράουλες και η κρέμα, αλλά έχω διαπιστώσει για κάποιον περίεργο λόγο, ότι στα ψάρια αρέσουν τα σκουλήκια. Έτσι, όταν πήγαινα για ψάρεμα δεν σκεφτόμουν τι ήθελα εγώ, αλλά τι ήθελαν εκείνα.”  Με άλλα λόγια, αν το βιογραφικό σας σημείωμα απευθύνεται σε πελάτες, θα πρέπει να είναι για το πώς θα μπορέσετε να λύσετε τα προβλήματά τους. Αν απευθύνεται σε κάποιον πιθανό σύντροφο, θα πρέπει να μιλήσετε για το πόσο καλός σύντροφος είστε.1

2. Δημιουργήστε μια δομημένη παρουσίαση.

Πρέπει να φαίνεται έτσι:3

3. Θέστε τον στόχο του κειμένου σας.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να στοχεύει στην επίτευξη του στόχου σας. Ό,τι δεν συμβαδίζει με αυτόν τον στόχο θα πρέπει να παραλείπεται.

Δείτε παρακάτω 3 παραδείγματα για τον ίδιο άνθρωπο, αλλά με διαφορετικούς στόχους:

  • Σε μια προσωπική ιστοσελίδα για μελλοντικούς πελάτες: Είμαι γραφίστας- Ειδικεύομαι στην καραμέλα και στην μόδα- Σχεδίαζα εικονίδια για την Amazon- Δεν θυσιάζω ποτέ την ποιότητα της δουλειάς μου- Θα χαρώ να σας βοηθήσω.
  • Σε ένα φόρουμ για γραφίστες: Είμαι γραφίστας. Χειρίζομαι άριστα το Photoshop, το SketchUp και το Illustrator- Ειδικεύομαι σε καραμέλες και σκιές-  Μπορώ να κάνω sub-pixel anti-aliasing με το χέρι- Ιστοσελίδα…
  • Σε μια σελίδα γνωριμιών: Γραφίστας, 27 ετών, Μόσχα- Ψάχνω μια γυναίκα με την οποία μπορώ να ξεκινήσω οικογένεια- Μου αρέσει το κολύμπι και το τρέξιμο. Έχω μια επιχείρηση- Τραγουδάω σε ένα soul/funk συγκρότημα- Μου αρέσει η μουσική του ‘70- Email…

4. Ορίστε την αποστολή και την θέση σας.

Αυτό δείχνει την οικονομική ανεξαρτησία σας. Δείχνει ότι έχετε ένα ανώτερο σκοπό από το απλά να πληρωθείτε στο τέλος του μήνα. Με αυτό μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων.

“Η αποστολή μου” είναι η απάντηση στην ερώτηση “Γιατί θέλετε να εργαστείτε.”

  • Θέλω να δημιουργήσω σχολικά βιβλία που θα εμπνέουν τους μαθητές να διαβάσουν φυσική.
  • Θέλω να βελτιώσω τα βελτιώσω τα συστήματα πλοήγησης στις πόλεις, για να γίνουν βολικές και φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Βοηθάω τις εταιρίες να δημιουργήσουν μακροχρόνιες και ποιοτικές σχέσεις με τους πελάτες τους.

“Η θέση μου” είναι η απάντηση στην ερώτηση “Τι δεν θα ανεχόσασταν.”

  • Δεν δουλεύω σε γραφείο και δεν πουλάω χρόνο. Φοβάμαι, ότι δεν μπορώ να σας βοηθήσω, αν ψάχνετε για έναν φορητό γραφίστα πλήρους απασχόλησης.
  • Δουλεύω μόνο με σύμβαση.
  • Δεν εργάζομαι πάνω σε προϊόντα καπνού και αλκοόλ και διαδικτυακού μάρκετινγκ.

5. Προσθέστε κάτι ξεχωριστό.

Σκεφτείτε ένα μικρό χαρακτηριστικό που θα προκαλέσει συγκίνηση και θα μείνει αξέχαστο. Σημαντικό: πρέπει να υπάρχει μόνο ένα χαρακτηριστικό!2

 

Καλή τύχη!

Ακολουθήστε μας στο facebook: