Ο σκύλος που μετατρεπόταν σε πέτρα και φοβόταν το ανθρώπινο άγγιγμα, τώρα όμως ζητά χάδια.

15 Ιουνίου, 2016 1:01 ΠΜ
More videos

Ένας θηλυκός σκύλος 5 ετών ήταν πολύ άρρωστος μιας και το πρόσωπό του μετατρεπόταν σε πέτρα. Όταν ο οργανισμός διάσωσης πήγε για να την πάρει από τους δρόμους της Αθήνας, αφού μια γυναίκα δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook μια φωτογραφία του τετράποδου, ήταν σχεδόν αδύνατον να την πλησιάσουν. Ήταν φοβισμένη και έτρεχε μακριά στη θέα των ανθρώπων που την πλησίαζα αλλά τελικά οι διασώστες τα κατάφεραν.

Το τετράποδο που αργότερα ονομάστηκε Πέτρα, έπρεπε να θεραπευτεί για τα πάντα, όπως από την ψωρίαση ως μια μόλυνση που μεταδίδεται από τα έντομα.  «Δεν νομίζω πως την έχει αγγίζει άνθρωπος ποτέ πριν. Ούτε καν την είχε πλησιάσει» δήλωσε η Βάλια Ορφανίδου από το άσυλο «Save a Greek Stray».

Ωστόσο, οι διασώστες αρνήθηκαν να τα παρατήσουν και κάθε εβδομάδα η Πέτρα έμαθε να τους αποδέχεται περισσότερο. «Θα μπορούσα να την χαϊδέψω πριν αλλά δεν το απολάμβανε. Δεν καταλάβαινε τι ήταν το χάδι. Αλλά μετά από μερικούς μήνες ξεκίνησε να το ζητάει και πλέον αγαπά να της τρίβουν την κοιλιά.

Για την ακρίβεια το απαιτεί.» πρόσθεσε η Ορφανίδου. Σήμερα η Πέτρα είναι υγιής και έτοιμη να αγαπήσει και να αγαπηθεί, οπότε αν είστε από την Ευρώπη και θέλετε να της δώσετε ένα παντοτινό σπίτι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργάνωση στο [email protected]

Αυτό το 5 ετών τετράποδο ήταν τόσο άρρωστο από ψωρίαση που το πρόσωπό του μετατρεπόταν σε πέτρα.

«Δεν νομίζω πως την έχει αγγίζει άνθρωπος ποτέ πριν. Ούτε καν την είχε πλησιάσει»

Ήταν τρομαγμένη και έτρεχε μακριά μόλις αντίκριζε ανθρώπους να την πλησιάζουν αρκετά αλλά οι διασώστες τελικά τα κατάφεραν.

«Θα μπορούσα να την χαϊδέψω πριν αλλά δεν το απολάμβανε. Δεν καταλάβαινε τι ήταν το χάδι.»

«Αλλά μετά από μερικούς μήνες (όταν ανάρρωσε) ξεκίνησε να το ζητάει»

«Πλέον αγαπά να της τρίβουν την κοιλιά. Για την ακρίβεια το απαιτεί.»

Σήμερα η Πέτρα είναι υγιής και έτοιμη να αγαπήσει και να αγαπηθεί αλλά δυστυχώς δεν την έχουν υιοθετήσει ακόμη.

Έτσι, αν θέλετε να της δώσετε ένα παντοτινό σπίτι, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την οργάνωση.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την αξιολάτρευτη Πέτρα.

Πληροφορίες στο saveagreekstray.com και στο Facebook.