Ο σχολικός επιστάτης από την Ρωσία που φτιάχνει έργα τέχνης στο χιόνι!

3 Φεβρουαρίου, 2016 4:09 ΜΜ
More videos

Ακόμα και στην πιο βαρετή δουλειά πάντα υπάρχει χώρος για λίγη δημιουργικότητα και διασκέδαση.

Ένας πραγματικός καλλιτέχνης πάντα βρίσκει ένα καμβά όπου μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του, ακόμα και εάν το μόνο που έχει στα χέρια του είναι μια απλή σκούπα. Ο Σιμόν Μπουχάριν είναι ένας σχολικός επιστάτης σε ένα από τα τοπικά λύκεια του Ιζέβσκ και αποφάσισε να εμπλουτίσει το σχολικό προαύλιο στο οποίο δουλεύει με πανέμορφα σχέδια πάνω στο χιόνι χρησιμοποιώντας την σκούπα του.

3182555-R3L8T8D-650-art2

Τα σχέδια που φτιάχνει μπορούν να είναι απλά μοτίβα, αλλά μπορούν να είναι και αναπαραστάσεις διάφορων παραμυθιών και ιστοριών. Το γεγονός ότι καταφέρνει να κρατήσει τις αναλογίες στα σχεδία του είναι απλά εντυπωσιακό, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη πως δεν έχει την δυνατότητα να ελέγχει τα σχέδιά του από ύψος.

3182455-R3L8T8D-650-art1

Ο Μπουχάριν χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για καθένα από τα έργα και οι ιδέες του για το τι θα σχεδιάσει κάθε φορά είναι πάντα αυθόρμητες. Τα έργα που φτιάχνει καλύπτουν πολλές φορές πολύ ενδιαφέροντα θέματα, όπως ιστορίες από ρώσικα παραμύθια, ή ακόμα και τον Αλεξάντρ Πούσκιν με την Ναταλία Γκοντσαρόβα, που έχουν σταματήσει να ξεκουραστούν κάτω από ένα δέντρο. Ο Μπουχάριν βάζει ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια και είναι απλά εντυπωσιακό που σε τόσο λίγο χρόνο φτιάχνει τέτοια απίστευτα έργα πάνω στο χιόνι.

3182755-R3L8T8D-650-art3

Πριν από περίπου τρία χρόνια, στο σχολείο αυτό εμφανίστηκε ο καινούργιος σχολικός επιστάτης και σε λίγο καιρό τον ήξεραν όλοι. Τα Χριστούγεννα, το έτος που άρχισε να δουλεύει, έφτιαξε από χιόνι έναν δράκο και τον χρωμάτισε! Στην συνέχεια, έφτιαξε έναν μικρό λόφο από χιόνι που ήταν διακοσμημένος στις άκρες με φίδια από χιόνι. Το σχολείο κάθε χρόνο διοργανώνει διαγωνισμό σχεδίων πάνω στην άσφαλτο και ο Μπουχάριν είναι ένας από τους κριτές, το χειμώνα ο Σιμόν καθοδηγεί και τον σχολικό διαγωνισμό τραγουδιού.

Το λαμπρό παράδειγμα του Σιμόν Μπουχάριν αποδεικνύει πως η αισθητική δεν είναι προνόμιο κάποιας μειονότητας και πως το πραγματικό ταλέντο και καλλιτεχνικό πνεύμα κρύβεται στα πιο απρόσμενη μέρη. Δεν χρειάζεται να ζείτε σε πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι για να δημιουργήσετε πραγματική τέχνη, το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση.

6