Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
διάφοραΟ σχεδιαστής του “Βασιλιά των Λιονταριών” αποτίει φόρο τιμής στο Cecil το...

Ο σχεδιαστής του “Βασιλιά των Λιονταριών” αποτίει φόρο τιμής στο Cecil το λιοντάρι, με έναν μοναδικό τρόπο

Ο επί χρόνια σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων της Disney έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας ενός σχεδίου το οποίο καταλήγει σε μια υπέροχη εικόνα φόρο τιμής στο Cecil, το πασίγνωστο λιοντάρι-σύμβολο της Ζιμπάμπουε, που δολοφονήθηκε την 1η Ιουλίου 2015 από έναν Αμερικανό οδοντίατρο.

Ο Aaron Blaise ήταν καλλιτέχνης της Disney για 21 ολόκληρα χρόνια δουλεύοντας ως σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων για την Πεντάμορφη και το Τέρας, τον Αλαντίν, τη Μουλάν, το Βασιλιά των Λιονταριών και άλλων πολλών κλασσικών ταινιών που οι γονείς σας πιθανόν να μισούσαν καθώς θα θέλατε να τις δείτε για «ακόμη μια φορά.»

Disney_Survey_-_The_Lion_King

Ο Blaise το πήρε επάνω του και αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του Cecil με ένα αφιέρωμα σε στιλ Μουφάσα, το οποίο δε θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο. Ο θρυλικός καλλιτέχνης μίλησε για το τι τον ενέπνευσε για τη δημιουργία αυτής της εικόνας.  

aaron-blaise-cecil-the-lion-king

«Ο θάνατος του Cecil χτύπησε μια ευαίσθητη χορδή μέσα μου, την ίδια με εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο,» λέει ο Blaise στη συνέντευξή του. «Αυτό που με ενόχλησε ακόμη περισσότερο είναι οι δηλητηριώδεις συζητήσεις που δίνουν και παίρνουν στα social media σχετικά με το θάνατό του, με πολλούς να ζητούν ακόμη και το κεφάλι του οδοντίατρου που σκότωσε το Cecil. Μερικά από όσα έχω διαβάσει είναι απλά τρομακτικά.»

«Ένιωσα την επιθυμία να δημιουργήσω κάτι όμορφο. Ήμουν σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων στην ταινία ο Βασιλιάς των Λιονταριών και η σκηνή όπου ο Σίμπα βλέπει τον πατέρα του στα σύννεφα μετά το θάνατό του ήρθε αμέσως στο μυαλό μου. Έχοντας σκεφτεί το κομμάτι, αποφάσισα πως δεν θέλω να δημιουργήσω κάτι πολωτικό. Ήθελα απλά να φτιάξω μια ευγενική, πνευματική εικόνα που θα ταρακουνούσε τους ανθρώπους.»  Έτσι ο Blaise έπιασε δουλειά και κατέγραψε επίσης ολόκληρη τη διαδικασία.

980x

Η επιθυμία του Blaise να φτιάχνει αξιοπρεπή  πράγματα εκτείνεται πέρα από αυτή την όμορφη χειρονομία. Πρόσφατα προσέφερε δωρεάν εκπαιδευτικά βίντεο στο κανάλι του στο YouTube με την ονομασία The Art of Aaron Blaise, με σκοπό να διδάξει επίδοξους καλλιτέχνες πώς να ακονίσουν την τέχνη τους. Προσφέρει επίσης μαθήματα με περισσότερο βάθος στην ιστοσελίδα του, CreatureArtTeacher.com, σε περίπτωση που σκέφτεστε να εγκαινιάσετε την επόμενη χρυσή εποχή κινουμένων σχεδίων.

tumblr_lhsaiq2lGj1qbwcmwo1_500

Υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα μαγικό στις ταινίες εκείνης της εποχής. Ο Blaise, ο οποίος άφησε τη Disney μερικά χρόνια αργότερα για να εργαστεί ανεξάρτητα, λέει επίσης πως, «… ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα ήταν η σημασία της ειλικρινούς συναισθηματικής αφήγησης. Αυτό ήταν που είχε η Disney τη δεκαετία του ‘90. Οι ταινίες εκείνης της εποχής έβγαιναν από την καρδία μας και είχαν χαρακτήρες που σχετίζονταν με όλους ακόμη κι αν ήταν λιοντάρια, τζίνι ή ένα άγριο τέρας.

Το αφιέρωμά του στο Cecil είναι απλά εκπληκτικό, είναι επίσης κι μια όμορφη υπενθύμιση για το πόσο υπέροχες ήταν εκείνες οι ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Τα πιο σημαντικά