Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
θρησκείαΟ Σαμουράι του Χόλυγουντ που βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος και ονομάζεται πλέον Παντελεήμων

Ο Σαμουράι του Χόλυγουντ που βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος και ονομάζεται πλέον Παντελεήμων

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΗ: Ο Ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Cary-HiroyukiTagawa, έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του κακού ShangTsung στην ταινία MortalKombat (Θανάσιμη Μάχη) αλλά και ρόλους σε άλλες επιτυχημένες ταινίες όπου συνήθως έπαιζε το ρόλο του Σαμουράϊ.

Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να αφήσει το σπαθί και να πιάσει… τον Σταυρό και μάλιστα βαπτίστηκε Ορθόδοξος σύμφωνα με το δόγμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το Μυστήριο πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα του Βολοκολάμσκ και ο ηθοποιός πήρε το όνομα Παντελεήμων.

«Δεν είναι εύκολο να γίνει κανείς Ορθόδοξος, αν αναλογιστεί το πλήθος των θρησκευτικών συγκρούσεων παγκοσμίως. Όσο για μένα, η ευκαιρία να γίνω Χριστιανός Ορθόδοξος και να βρω τους δικούς μου ανθρώπους είναι ένα σημάδι από τον Θεό. Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι δοκιμασίες. Τις αποδέχομαι, σαν γνήσιος Ιάπωνας πολεμιστής», είχε δηλώσει ο Tagawa όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη βάπτιση του ηθοποιού:

Η σχέση του ηθοποιού με τη Ρωσία δεν προέκυψε ξαφνικά. «Έχω ρωσική ιστορία μέσα στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου μελέτησε τη Ρωσία όταν υπηρετούσε στον Αμερικανικό Στρατό. Ο θείος μου, που ήταν φημισμένος τραγουδιστής τη δεκαετία του ’60, ερχόταν στη Μόσχα κάθε χρόνο τα χρόνια εκείνα για συναυλίες.

Επίσης μιλούσε τα ρωσικά και τραγουδούσε και τραγούδια στα ρώσικα, οπότε κι εκείνος αποτελεί μέρος της ρώσικης ιστορίας μου. Έτσι, εγώ απλώς συνεχίζω την παράδοση των προγόνων μου στη Ρωσία», διευκρινίζει.

1 10

 

«Ένα πράγμα που με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή ήταν το βάθος και η ψυχή των Ρώσων. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που αναγνώρισα και το πιο ισχυρό, με την εμπειρία μου εδώ και με τον Ρωσικό λαό.

Η ψυχή, η καρδιά και το μυαλό σας είναι πολύ διαφορετικά από την Δυτική Αμερικανική νοοτροπία που γνωρίζω. Προέρχεστε από μία ενέργεια με την οποία ταυτίζομαι εντελώς, πράγμα που οφείλεται στην δική μου καρδιά και νου, εκείνη του Γιαπωνέζου πολεμιστή», λέει ο ηθοποιός.

1 11 3 1 11 2 1 11 1

Ο Cary-HiroyukiTagawa εκτός από τις ταινίες δράσης στις οποίες πρωταγωνίστησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εμφανίστηκε στις σειρές «Σταρ Τρεκ: Η Επόμενη Γενιά», «Κεραυνός στον Παράδεισο», «Baywatch», καθώς και στο επεισόδιο με τίτλο “Convictions” της σειράς «Babylon 5». Πρωταγωνίστησε στις ταινίες «MortalKombat», «PearlHarbor» και «Οι αναμνήσεις μιας Γκέισας».

Από τις πιο πρόσφατες ταινίες του ήταν η ρωσική “Priest-San: aSamurai’sConfession” . Ο κεντρικός χαρακτήρας, πατήρ Νικολάϊ, που τον ενσαρκώνει ο Cary-HiroyukiTagawa, ήταν ένας ιερέας της Ιαπωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αδελφός του επικεφαλής ισχυρής μαφιόζικης οικογένειας. Σύμφωνα με το σενάριο, ερχόμενος στη Ρωσία, ο πατήρ Νικολάϊ ένωσε τους κατοίκους ενός χωριού γύρω από μια σχεδόν κατεστραμμένη εκκλησία και λειτούργησε ως προστάτης τους στη σύγκρουσή τους με τοπικούς εγκληματίες.

1 11 4 1 11 5

«Δεν μπορείς απλώς να ‟πιάσεις” την ουσία των Ορθοδόξων Ρώσων… Όταν πρωτοήρθα στη Ρωσία είχα πολύ ελάχιστο χρόνο για να μπω στο πετσί του ρόλου μου. Έτσι επισκέφθηκα κάμποσους Ρώσικους καθεδρικούς ναούς στο Γιάροσλαβ και στο Ροστόφ. Και μόνο που βρέθηκα μέσα σε αυτούς είχε μεγάλη επίδραση επάνω μου», δήλωσε ο Tagawa σε συνέντευξή που έδωσε μετά το πέρας των γυρισμάτων στη Ρωσία.

Τα πιο σημαντικά