Ο Ρουβίκωνας γίνεται κόμμα και ετοιμάζεται για τις εκλογές

9 Δεκεμβρίου, 2017 12:53 ΜΜ
More videos

Οι ζυµώσεις για τη µετεξέλιξή του, το ποσοστό έως 7% που του δίνουν τα γκάλοπ και τα σχέδια για τις εκλογές

Με τα συνθήµατα του γαλλικού Μάη του ’68, την προκύπτουσα από την ανοχή των κυβερνώντων ορµή και την εµπειρία των «συνήθων υπόπτων» µιας άλλης εποχής, η οµάδα του «Ρουβίκωνα», αφού πέρασε στην αντίπερα όχθη του ποταµού, σχεδιάζει να… επιστρέψει φιλοτεχνώντας πολιτικά το αντιδραστικό της προφίλ. Στις αρχές του έτους απέκτησε νοµική υπόσταση ως πολιτιστικός σύλλογος εργαζοµένων «Αθήναιον», µε σκοπό «την οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης, την ίδρυση γραφείων, την έκδοση εντύπων κ.λπ.».

Τον Μάιο, όταν δηµοσιοποιήθηκε η θεσµική τους υπόσταση, παρενέβησαν στη δηµόσια συζήτηση για το «πού το πάει ο “Ρουβίκωνας”» λέγοντας: «Ηµασταν, είµαστε και θα είµαστε εκτός αστικής ∆ηµοκρατίας».

Ωστόσο, οι µετέπειτα ενέργειές τους επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε στόχους υψηλού κοινωνικού συµβολισµού, µε συνέπεια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των δηµοσκοπικών εταιρειών, οι οποίες τους «µέτρησαν» στο 5%-7%, µε αποτέλεσµα, σύµφωνα µε πληροφορίες, να έχουν ξεκινήσει ζυµώσεις στην κατεύθυνση της µετεξέλιξης του «Ρουβίκωνα» σε κόµµα.

Πηγή: parapolitika

Ακολουθήστε μας στο facebook: