Ο Πύρρος Δήμας βάζει στη θέση της την Ακρίτα: «Δεν είμαι Αλβανός, είμαι Έλληνας γεννημένος στην Αλβανία»

12 Οκτωβρίου, 2020 10:55 ΠΜ
More videos

Άρθρο της Έλενας Ακρίτα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, όπου ουσιαστικά εξυμνεί όσους αντιστάθηκαν και πολέμησαν την Χρυσή Αυγή κατά το πέρασμα της από το ελληνικό κοινοβούλιο, έχει προκαλέσει οργή στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών.

Μεταξύ των προσώπων, στα οποία αναφέρεται η Έλενα Ακρίτα είναι και ο Πύρρος Δήμας για ένα περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2014 μέσα στην Βουλή. 

Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει οργή, είναι πως στην περιγραφή του περιστατικού και της στάσης του Πύρρου, η Ακρίτα τον αναφέρει ως αλβανικής καταγωγής πρωταθλητή.

Στο άρθρο της η Ακρίτα γράφει:

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας – ναι, έχει σημασία – με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμητική μνεία στον Πέτρο Τατσόπουλο.»

Μετά από το άρθρο, ο Πύρρος Δήμας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στην Έλενα Ακρίτα, εκφράζοντας την ενόχληση του:

Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπο μου στο άρθο σας στα Νέα. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Ελληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλως θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολυ!

Πύρρος Δήμας