Ο Ψινάκης, το βίντεο με τους νεαρούς στο σπίτι του και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

21 Δεκεμβρίου, 20211:39 ΜΜ

«Τα έχουν παίξει στο YouTube» ήταν η αντίδραση του Ηλία Ψινάκη στην απόφαση να του κόψουν ως ανάρμοστο για κάτω των 18 ετών βίντεο που είχε αναρτήσει.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σε λογαριασμό που φέρει το όνομα του Ηλία Ψινάκη αλλά δημιουργήθηκε από τον χάκερ, έχει διάρκεια πάνω από μία ώρα και τον δείχνει στο σπίτι του την ώρα που ξυπνάει ενώ στη συνέχεια προβάλει κομμάτια από συζήτησή του με την Πέγκυ Ζήνα.

Το εν λόγω βίντεο αποτελoύσε ντέμο για την πλατφόρμα του ΑΝΤ1 αλλά και μέρος των μαγνητοσκοπημένων αφηγήσεων του Ηλία Ψινάκη που θα απομαγνητοφωνηθούν με στόχο να συμπεριληφθούν στο βιβλίο το οποίο ετοιμάζει ο ίδιος για την πολυτάραχη ζωή του.

Μιλώντας στo Newsbeast ο επιχειρηματίας, μάνατζερ και πρώην δήμαρχος Μαραθώνα εξηγεί πως το άτομο που διέρρευσε το υλικό εντοπίστηκε μέσα σε δύο μόλις ημέρες από τον ειδικό ερευνητή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και πρώην αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρέτησε ως προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Μανώλη Σφακιανάκη.

«Πρόκειται για ένα νέο άτομο που είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και ισχυρίστηκε πως το διέρρευσε για πλάκα» αναφέρει.

«Δεν μίλησα ο ίδιος μαζί του αλλά όπως με ενημέρωσε ο κύριος Σφακιανάκης μετάνιωσε και έδωσε μόνος του τους κωδικούς από τον λογαριασμό στο Youtube όπου ανάρτησε το βίντεο και δημιούργησε με το όνομά μου» υπογραμμίζει ο Ηλίας Ψινάκης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ και προσέξτε πως στο 3.00” τον βλέπουμε για πρώτη φορά χωρίς τα γυαλά του:

Πηγή: athensmagazine.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News