O Ψινάκης σκάβει με τα χέρια του για να εντοπίσει υδροκλοπές

3 Φεβρουαρίου, 2018 1:53 ΜΜ
More videos

Αυστηρά μέτρα εναντίον όσων κλέβουν νερό έχει λάβει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος για να εντοπίσει τους δράστες δε διστάζει να ερευνήσει με τα ίδια του τα χέρια τα ρολόγια των υδροληπτών του δήμου. 

Όπως μάλιστα αναφέρει το marathonnews.gr, χθες μαζί με το συνεργείο του δήμου και τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του Δ.Μαραθώνα Βασίλη Μανούση προχώρησαν στον εντοπισμό παράνομων συνδέσεων ύδρευσης , προκειμένου ο δήμαρχος να συλλέξει μόνος του στοιχεία για να καταθέσει μηνυτήριες αναφορές στην εισαγγελία.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο ελέγχου του Δ.Μαραθώνα μαζί με τον Ηλία Ψινάκη αρχικά διαπίστωσαν τρεις παράνομες συνδέσεις στο Μarathon Palace από τον κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης Μαραθώνα, χωρίς υδρόμετρο.

Κατόπιν στον έλεγχο που διεξήχθει στην Σχολή Καλογεροπούλου εντοπίστηκαν δυο παράνομες συνδέσεις νερού και αυτές χωρίς υδρόμετρο.
Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια, ο κ.Ψινάκης με τους συνεργάτες του μεταβήκαν στην παραλία Μαραθώνα σ’ένα θερμοκήπιο στην περιοχή Ριζάρη , το οποίο είχε πειραγμένο υδρομετρητή αφού φαινόταν ότι κατανάλωνε 10 κυβικά ανα τετράμηνο ενώ εξακριβώθηκε ότι εκεί ποτίζονται πολλά στρέμματα καθότι δίπλα υπάρχουν άλλα δυο θερμοκήπια με καλλιέργειες.

Επιπλέον σ’ένα οίκημα περίπου 4 στρεμμάτων, στην Λ.Μαραθώνος στην Νέα Μάκρη, εντοπίστηκε παράνομη σύνδεση κατευθείαν από τον κεντρικό αγωγό , χωρίς υδρόμετρο , το οποίο χρεώνει 30 κυβικά το τετράμηνο κατ’ εκτίμηση…ένας υπολογισμός δηλαδή εκτός πραγματικότητας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση του κ.Ψινάκη προς τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δ. Μαραθώνος κ.Φούντα σχετικά με την εκτίμησή του για το ποσοστό υδροκλοπής στην περιοχή η απάντηση ήταν 30% ενώ από την έρευνα που έγινε αποκαλύφθηκε ότι το ποσοστό της παράνομης ύδρευσης αγγίζει τουλάχιστον το 60%. Τονίζεται ότι σε όποιες περιπτώσεις διαπιστώνονται παράνομες συνδέσεις ύδρευσης, θα σφραγίζονται, θα επιβάλλονται πρόστιμα και θα κινούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Παράλληλα ο δήμαρχος Μαραθώνα έδωσε εντολή στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης να του δώσουν τα ονόματα των αιρετών, αν υπάρχουν, που τοποθέτησαν υδρομετρητές 15 μέρες πρίν και 15 μέρες μετά την καταγγελία του Πρόεδρου του Σωματείου εργαζομένων Δ.Μαραθώνα Βασίλη Μανούση .

Επισημαίνεται ότι την καταψήφιση της εισήγησης περί καταγραφής δικτύου και αποτίμησής του καθώς και σύστασης επιτροπής ελέγχου παράνομων συνδέσεων ύδρευσης σε προηγούμενο Δ.Σ. Αναλυτικότερα την εισήγηση είχαν υπερψηφίσει οι: Ρεϊσογλου ,Θανασιάς , Λαμπαρού ,Τσούπρας, Μπούσουλας, Ζαγάρης, Αλεξανδρής , Κάκκαρη, Ρίζου, Στάμου,Κοροβέσης ,Νησιώτης ,Αναστασίου και καταψηφίσει οι: Μεγαγιάννης, Σταυρακοπούλου, Λιβαθινός , Κ.Τσίρκας, Δρακοπούλου, Χατζηγιάννης, Στεφανίδης, Δελαγραμμάτικας, Αστρινάκης, Λάσκος, Γεωργάτος, Μυλωνά, Στάμος, Σ.Τσίρκας, Σωτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η απόφαση του Ηλία Ψινάκη να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση με σκοπό να προβεί η υπηρεσία στην συλλογή στοιχείων για την διαπίστωση ή μη της τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχουν να κάνουν με παρανόμες συνδέσεις, μπαϊ-πας στα ρολόγια κ.α, καθώς και για τον προσδιορισμό των υπαλλήλων που ευθύνονται για τις άνομες υδροληψίες, κατόπιν αναφορών των παραπάνω, στο υπηρεσιακό σημειώμα στις 18/12/2017 του υπαλλήλου Μανούση Βασίλειου ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών προς τους ανώτερους αρμόδιους φορείς του Δήμου Μαραθώνα.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ο Δήμος Μαραθώνα αγοράζει 0,46 λεπτά το κυβικό μέτρο και πουλάει προς 0.92 λεπτά , το οποίο σημαίνει ότι από τα 7 εκατομμύρια που πληρώνει την ΕΥΔΑΠ ετησίως , θα έπρεπε ο Δήμος να εισπράτει 14 εκατομμύρια δηλαδή τα διπλάσια . Εντούτοις οι υδροκλοπές διατηρούν την εισπραξιμότητα του Δήμου σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 3 με 4 εκατομμυρίων ανά έτος με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έχει κέρδος αλλά να χρεώνεται άλλα τόσα στην ΕΥΔΑΠ. Εαν λοιπόν έμπαιναν τα 11 (14-3) εκατομμύρια στο ταμείο του δήμου θα εξασφαλιζόντουσαν πολύ μικρά ή και μηδενικά δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν αυτήν την στιγμή τους δημότες .

Πηγή: marathonnews

Ακολουθήστε μας στο facebook: