Ο Πούτιν αρνήθηκε να πάρει ως δώρο σκύλο που του πρόσφερε η Ιαπωνία.

12 Δεκεμβρίου, 2016 1:21 ΠΜ
More videos

Όπως μεταδίδει η telegraph φρένο στη… διπλωματία του σκύλου έβαλε, κατά τα φαινόμενα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αρνούμενος το δώρο που ήθελε να του κάνει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, σε συνάντησή του με τον Σίνζο Αμπε.

Οι Ιάπωνες σκόπευαν να δωρίσουν στον Ρώσο πρόεδρο- γνωστός για την αγάπη του στους σκύλους- ένα αρσενικό Ακίτα, ως «γαμπρό» για την Γιούμε, το θηλυκό της ίδιας ράτσας που η γιαπωνέζικη κυβέρνηση του είχε χαρίσει το 2012.

Ομως, σύμφωνα με Ιάπωνα βουλευτή, η Ρωσία απέρριψε το δώρο. «Δυστυχώς μάθαμε από τους ομολόγους μας ότι εξανεμίστηκαν οι ελπίδες μας να χαρίσουμε έναν γαμπρό», έγραψε ο Κοΐτσι Χαγκιούντα σε ανάρτησή του, σύμφωνα με το Sky news. Ο Ιάπωνας δεν εξήγησε γιατί απορρίφθηκε το δώρο.

Ο Πούτιν θα συναντήσει τον Αμπε στην Ιαπωνία την επόμενη εβδομάδα. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός λάτρης των ζώων και έχει φωτογραφηθεί πάνω σε άλογα, να κολυμπά με δελφίνια, ακόμη και να χαϊδεύει λεοπάρδαλη.

Πέρα από την Γιούμε, ο Πούτιν έχει έναν ακόμη σκύλο, τον Μπάφι, ένα βουλγαρικό ποιμενικό που του χάρισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας το 2010.

[telegraph] [iefimerida]

Ακολουθήστε μας στο facebook: