Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί διεθνές μποϊκοτάζ στη ρωσική βότκα

27 Φεβρουαρίου, 20224:38 ΜΜ
More videos

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που επιλέγουν να μην μείνουν απαθείς σε όλα αυτά και βρίσκουν διάφορους τρόπους να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Στο πλαίσιο λοιπόν των διαμαρτυριών για την εισβολή στην Ουκρανία, στο «στόχαστρο» πλέον έχει βρεθεί και… η βότκα, το εθνικό ποτό της Ρωσίας. Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως πλέον η βότκα έχει γίνει στόχος διεθνούς οργής και πολλοί καλούν σε μποϊκοτάζ βάζοντας την ανάμεσα στα «απαγορευμένα προϊόντα» από τη Μόσχα.

Η βότκα έχει μακρά παράδοση στην κουλτούρα των Ρώσων, με τους Times να την έχουν περιγράψει ως «ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής». Σήμερα πάντως το μποϊκοτάζ που έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους καθώς κορυφαίοι εξαγωγείς βότκας είναι η Γαλλία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Λετονία, και όχι η Ρωσία, η οποία αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 1% της βότκας που εισήχθη στις ΗΠΑ το 2017.

Το μποϊκοτάζ στην ρωσική βότκα, σύμφωνα με τους New York Times, είναι περισσότερο συμβολικό. «Χύστε τη ρωσική βότκα και στείλτε τα άδεια μπουκάλια στην Ουκρανία μαζί με πυρομαχικά για να φτιάξουν βόμβες μολότοφ», έγραψε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τομ Κότον, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγες οι περιοχές στις ΗΠΑ που έχουν βάλει στην «μαύρη λίστα» την βότκα. Στο Νιου Χαμσάιρ, όπου τα ποτά και το κρασί πωλούνται μέσω καταστημάτων που ελέγχονται από την κυβέρνηση, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε το Σάββατο την απαγόρευση οινοπνευματωδών ποτών ρωσικής κατασκευής και επωνυμίας. Και στο Οχάιο, όπου το κράτος συνάπτει συμβάσεις με τους ιδιώτες για την πώληση αλκοολούχων ποτών, ανακοινώθηκε η διακοπή αγοράς και πώλησης της Russian Standard Vodka.

Πηγή: newsit.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News