Ο πλουσιότερος ευγενής της Ευρώπης. Ο 31χρονος καλλονός πρίγκιπας… χωρίς βασίλειο,

20 Ιανουαρίου, 2015 4:16 ΜΜ
More videos

Eίναι νέος, ωραίος, ζάπλουτος και… πρίγκιπας. Χωρίς βασίλειο, αλλά με μια απίθανη οικογενειακή ιστορία. Ο λόγος για τον Αλβέρτο, τον 12ο πρίγκιπα του οίκου Thurn und Taxis.

Ο πριγκιπικός οίκος του Thurn und Taxis είναι μια γερμανική οικογένεια, της οποίας η περιουσία προέρχεται από τον πρόγονό τους Leonhard von Taxis, ο οποίος κληρονομικά είχε το αξίωμα του γενικού διευθυντή του ταχυδρομείου της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από το 1595.

Το 1650 εγκρίθηκε και επισήμως η γερμανική μορφή του ονόματός τους που προέκυψε από τη μετάφραση από τα γαλλικά των ονομάτων κάποιον από τους προγόνους τους. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1655, έλαβαν τον τίτλο «πρίγκιπες» με εντολή του αυτοκράτορα Λεοπόδολδου Α’.

Με απλά λόγια πρόκειται για μια οικογένεια Γερμανών ευγενών η οποία διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταχυδρομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, τον 16ο αιώνα. Με το πέρασμα των χρόνων οι ταχυδρομικές υπηρεσίες που διοικούσαν χάθηκαν, καθώς το ισπανικό ταχυδρομείο αγοράστηκε από το στέμμα τον 18ο αιώνα και το γερμανικό από την Πρωσία το 1866.

Η οικογένεια στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ζυθοποιία (πωλήθηκε το 1996 ωστόσο παράγει ακόμη την μπύρα Thurn und Taxis) χωρίς, όμως να ξεχνά το… ευγενικό της παρελθόν. Πολλά μέλη της έχουν λάβει τον τίλο «Ιππότες της Μάλτας», ενώ ο αρχηγός του οίκου Αλβέρτος διατηρεί τον τίτλο του πρίγκιπα (12ος πρίγκιπας του Thurn und Taxis) .

Και μπορεί να μην έχει βασίλειο να διοικήσει, έχει όμως μια αμύθητη περιουσία να σπαταλήσει, καθώς υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 2 δισ. λίρες. Η περίεργη αυτή βασιλική οικογένεια έχει στη διάθεσή της ακίνητα, μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης, μια εταιρεία τεχνολογίας και 30.000 εκτάρια δάσους στη Γερμανία και πολλά πολλά κάστρα, σε ένα εκ των οποίων κατοικεί.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έγινε επικεφαλής της δυναστείας το 1990, σε ηλικία 31 ετών λόγω του ξαφνικού θανάτου του πατέρα του.

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο 31χρονος με τις σπουδές σε οικονομία και θεολογία έχει αφοσιωθεί στους αγώνες αυτοκινήτων.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: