Ο πιο φτωχός Πρόεδρος του κόσμου είναι και ο πιο γενναιόδωρος.

20 Απριλίου, 2016 2:44 ΜΜ
More videos

Θεωρείται από πολλούς ο πιο φτωχός Πρόεδρος στον κόσμο. Ο Jose Mujica, Πρόεδρος της Ουρουγουάης ζει μια πολύ απλή και ταπεινή ζωή.

Κατείχε το ανώτερο αξίωμα της χώρας του από το 2010 μέχρι το 2015 και έχει κερδίσει την καρδιά πολλών ανθρώπων. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης δώριζε το 90% των 12.000 δολαρίων του μισθού σε φιλανθρωπίες. Πολλοί ήταν εκείνοι που βοηθήθηκαν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο του Jose Mujica.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους πολιτικούς στον κόσμο, ο Mujica δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την πολυτελή ζωή. Αντίθετα, είχε υιοθετήσει έναν πολύ απλό τρόπο ζωής, που δείχνει ξεκάθαρα, ότι τα πράγματα που έχουν αξία δεν βρίσκονται στο έλεος αυτών που δεν έχουν αξία.

Εδώ τον βλέπουμε σε μια σύσκεψη με τελείως απλά ρούχα και παπούτσια.

1

Πολλά χρόνια πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο Mujica ήταν μέλος της αντάρτικης ομάδας Τουπαμάρος. Λήστευαν μαγαζιά με όπλα, τράπεζες και παρόμοιες επιχειρήσεις και στην συνέχεια μοίραζαν τα λεφτά στους φτωχούς. Έχει φυλακιστεί 2 φορές για συνολικά 14 χρόνια και τον πυροβολήσει 6 φορές.

Πρώην μέλος της αντάρτικης ομάδας Τουπαμαρος, ο Mujica και η ομάδα του ήταν γνωστοί ως “Ρομπέν των Δασών” των φτωχών.

2

Ο Mujica είναι επίσης και αγρότης. Καλλιεργεί λουλούδια στην φάρμα του και στην συνέχεια τα πουλάει. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό τον βοηθάει να μένει σε επαφή με τις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού του.

Αρνήθηκε να ζήσει σε αυτή την όμορφη Προεδρική κατοικία.

3

Ο Mujica θα μπορούσε να ζήσει σε αυτό το όμορφο Προεδρικό σπίτι, αλλά επέλεξε μια πιο ταπεινή κατοικία. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα Προέδρου, που απαρνείται την δική του άνεση για την ευημερία του λαού του.

Επέλεξε να ζήσει ευτυχισμένος σε αυτό το απλό σπίτι μαζί με την γυναίκα του και τον σκύλο τους.

4

Ακόμα και το αυτοκίνητό του δείχνει την αντικατοπτρίζει την απλότητά του.

5

Ο Πρόεδρος οδηγεί έναν σκαραβαίο- αντίκα του 1987. Προφανώς, δεν έχει σκοπό να αγοράσει κάποιο από τα πολυτελή και φανταχτερά αυτοκίνητα, που κυκλοφορούν.

Και όσον αφορά την προσωπική του ασφάλεια..

6

Ο Mujica δεν έχει πολλούς άντρες στην προσωπική του ασφάλεια. Στην ουσία έχει μόνο 2 σωματοφύλακες και ένα σκύλο με 3 πόδια, που ακούει στο όνομα Μανουέλα.

O πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως θα πρέπει να ζούμε την ζωή μας.

????????????????????????????????????

 

Ο Mujica διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό “ο πιο φτωχός Πρόεδρος του κόσμου.” Όπως αναφέρει ο ίδιος: “Ο πιο φτωχός είναι αυτό που χρειάζεται πολλά για να ζήσει…Ο τρόπος ζωής μου είναι συνέπεια των πληγών μου. Είμαι ο γιος της ιστορίας. Υπήρχαν χρόνια που ήμουν πολύ ευτυχισμένος, που είχα ένα στρώμα για να κοιμηθώ.’

Ο πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης απέδειξε, ότι η δύναμη και η εξουσία δεν μπορεί να σε διαφθείρει, αν δεν την αφήσεις. Η ευγένεια, η γενναιοδωρία και επιρροή του θα είναι εμφανής για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: