Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΟ Πέτρος Κόκκαλης ανακοινώνει νέο κόμμα

Ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοινώνει νέο κόμμα

Νέο κόμμα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Πέτρος Κόκκαλης στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του για τη δημιουργία δικού του κόμματος με πράσινο πρόσημο. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στη συνέντευξη αυτή είχε περιγράψει και το περίγραμμα του κόμματος αυτού.

«Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα.

Και αυτή είναι μία συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει, το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική», είχε πει.

Τα πιο σημαντικά