Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
διάφορα«Ο πεθερός μου δεν μας μıλάει επεıδή δεν δώσαμε το óνομά του...

«Ο πεθερός μου δεν μας μıλάει επεıδή δεν δώσαμε το óνομά του στο παıδί»

Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική κοινωνία το θέμα της ονοματοδοσίας των παιδιών, αποτελεί πολλές φορές πηγή διαφωνιών και καβγάδων μεταξύ των ευρύτερων οικογενειών.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες, θέλουν να ακούσουν το όνομά τους την ημέρα της βάφτισης. Μάλλον, αυτή την πετριά δεν την έχουμε μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό καθώς φαίνεται από την ανάρτηση μιας μαμάς που λέει ότι ο πεθερός της τσαντίστηκε μαζί της και την κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τις παραδόσεις επειδή δεν θα δώσει το όνομά του στον γιο της.

H μέλλουσα μαμά εξήγησε την κατάστασή της στο Reddit ζητώντας την γνώμη των χρηστών.

«Ο πεθερός μου δεν ακούει τίποτα. Αρνείται ακόμα και να μας μιλήσει!» έγραψε ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Η κουνιάδα μου πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε το Shay ως μεσαίο όνομα, αλλά το μεσαίο όνομα που επιλέξαμε ήδη τιμά έναν αποθανόντα φίλο μας και ούτε εγώ, ούτε ο άντρας μου θέλουμε να το αλλάξουμε.»

Η έγκυος πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της είναι με το μέρος της και όπως είπε και ο ίδιος η οικογένειά του θα μπορούσε να επιβιώσει μια γενιά χωρίς το συγκεκριμένο όνομα.

Εκατοντάδες άτομα απάντησαν στην ανάρτηση, με πολλούς να παίρνουν το μέρος της γυναίκας.

Κάποιος έγραψε: «Ο σύντροφός σας δεν είναι προσκολλημένος στην παράδοση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε το όνομα. Δικό σας παιδί, δικοί σας και οι κανόνες.», ενώ ένας άλλος χρήστης είπε: «Έχετε μια οικογένεια και τις δικές σας παραδόσεις, και δεν είναι λιγότερο σημαντικές από τις παραδόσεις του πεθερού σας».

Πηγή: mirror.co.uk, mama365Τα πιο σημαντικά