O πατριός της σταμάτησε να πληρώνει για τον γάμο της κόρης του τελευταία στιγμή. Ο λόγος θα σας εκπλήξει.

30 Οκτωβρίου, 2015 5:39 ΜΜ
More videos

Ήθελα να μοιραστώ αυτή την ιστορία μαζί σας και να ακούσω την γνώμη σας σχετικά με το αποτέλεσμα της ιστορίας. Πιστεύετε ότι αυτό που έγινε ήταν σωστό ή όχι;

Η θετή μου κόρη παντρεύεται στις 3 Νοεμβρίου. Οι προετοιμασίες του γάμου τρώνε πολύ από τον χρόνο της κόρης μου και της μητέρας της ( λέω την μητέρα της, γιατί δεν είμαστε παντρεμένοι, αν και ζούμε μαζί τα τελευταία 10 χρόνια).

Η θετή μου κόρη αποφοίτησε πέρσι από το Πανεπιστήμιο. Πλήρωσα για να πάει στο κολέγιο και παρόλο που ήταν δημόσια σχολή έπρεπε να δώσουμε 40 χιλιάδες δολάρια. Η κόρη μου δεν εργάζεται και ζει μαζί μας μετά την αποφοίτησή της, αλλά έμενε μαζί μας και κατά της διάρκεια των σπουδών της. Επίσης, της αγόρασα αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχεται, όταν τελείωσε το λύκειο.

Κατά καιρούς εμφανίζεται στην ζωή της ο βιολογικός της πατέρας και την καλοπιάνει. Δεν έχει συνεισφέρει τίποτα στην μόρφωση και την ανατροφή της. Βέβαια, για αυτό φταίει η σύντροφός μου, καθώς δεν ήταν μέρος της συμφωνίας που έκαναν. Ο πατέρας της μένει μαζί της τόσο, ώστε να την πληγώσει, αθετώντας κάθε υπόσχεση που της έδωσε.

Ο χώρος που θα γίνει ο γάμος χωράει το πολύ 250 άτομα. Τους έδωσα μια λίστα με 20 άτομα, που θα ήταν οι δικοί μου προσκεκλημένοι. Μου είπαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και θα το φρόντιζαν.

Οπότε και εγώ με την σειρά μου ενημέρωσα του ανθρώπους αυτούς για τον γάμο, για να μην κανονίσουν κάτι άλλο. Μια μέρα συνάντησα έναν από τους προσκεκλημένους μου και τον ρώτησα αν θα έρθει στον γάμο.

Η απάντησή του ήταν ότι δεν είχε λάβει καμία πρόσκληση. Είχε λάβει μια ανακοίνωση, αλλά όχι το προσκλητήριο. Μου έδειξε την ανακοίνωση, στην οποία δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα μου. Είχε πάνω το όνομα του μπαμπά της και της μαμάς της, αλλά όχι το δικό μου.

Προφανώς, μετά από αυτό είχα ένα πολύ μεγάλο καυγά με την σύντροφό μου, αφού κανένας από τους προσκεκλημένους μου δεν είχε λάβει τελικά προσκλητήριο, γιατί τα 250 άτομα είναι λίγα και έπρεπε να είναι πολύ επιλεκτικοί.

Εκνευρίστηκα πάρα πολύ, καθώς με αυτόν τον τρόπο προσέβαλαν αγαπημένους μου ανθρώπους. Αργότερα, η σύντροφός μου μου είπε ότι αν κάποιοι από τους καλεσμένους δεν έρθουν, μπορούμε να χωρέσουμε κάποιος από τους δικούς μου προσκεκλημένους. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για μένα.

Χθες, πήγαμε για φαγητό με τους γονείς του γαμπρού και εκεί έκανε την εμφάνισή του και ο βιολογικός πατέρας. Κατά την διάρκεια του δείπνου η θετή μου κόρη ανακοίνωσε ότι ο βιολογικός της πατέρας θα μπορέσει να παρευρεθεί στον γάμο και να την παραδώσει στον γαμπρό. Η δήλωση αυτή συνοδεύτηκε από επευφημίες.

Δεν έχω ξανανιώσει τόσο θυμωμένος και προσβεβλημένος στην ζωή μου. Κλονίστηκα. Χρειάστηκα λίγο χρόνο, για να συνέλθω, καθώς δεν ήξερα αν ήθελα να κλάψω ή να αρχίσω να ρίχνω μπουνιές ή και τα δυο ταυτόχρονα. Μόλις σιγουρεύτηκα, ότι μπορώ να μιλήσω, σηκώθηκα και είπα ότι θέλω να κάνω μια πρόποση. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια εκείνη την ώρα, αλλά η ουσία ήταν η εξής:

“Θα ήθελα να κάνω μια πρόποση. Ήταν μεγάλη μου χαρά να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας τα τελευταία 10 χρόνια. Σε αυτή την φάση της ζωής μου, θεωρώ ότι οφείλω έναν φόρο τιμής στην νύφη και στον γαμπρό, καθώς μου άνοιξαν τα μάτια για κάτι πολύ σημαντικό”.

Εκείνη την ώρα όλοι αντάλλασσαν χαμόγελα γεμάτα αυτοπεποίθηση. “Μου έδειξαν ότι η θέση μου σε αυτή την οικογένεια δεν είναι αυτή που νόμιζα ότι ήταν”. Τώρα όλοι δείχνουν μπερδεμένοι και η απορία διαγράφεται στα πρόσωπά τους. “Κάποτε θεώρησα τον εαυτό μου ως πατριάρχη αυτής της οικογένειας, απαιτώντας σεβασμό και παραμένοντας πάντα δίπλα στην οικογένεια μου.

Αντίθετα, φαίνεται ότι η μόνη θέση που έχω είναι αυτή του ATM, καλή για να παρέχω χρήματα, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Αφού, λοιπόν, με αντικατέστησαν ως οικοδεσπότη, και στις προσκλήσεις και στην τελετή, παραιτούμαι από τα οικονομικά μου καθήκοντα και ορίζω αντικαταστάτη μου τον βιολογικό πατέρα. Εύχομαι το ζευγάρι να είναι ευτυχισμένο με τον δρόμο που διάλεξαν”. Ήπια το ποτό μου και είπα, “εκφραστείτε όλοι σας ελεύθερα”.

Θεωρείται ότι είναι εγωιστικό; Υποτίθεται ότι έπρεπε να πληρώσω 50 χιλιάδες δολάρια για έναν γάμο, που δεν μπορούσα να καλέσω κανέναν και δεν ήμουν καν μέρος της τελετής. Για ποιόν λόγο;

Μπούχτισα με αυτές τις βλακείες. Δεν έχω καμία σχέση με την πρώην πλέον σύντροφό μου και την θετή μου κόρη. Μετέφερα όλα τα χρήματα που υπήρχαν στον κοινό μας λογαριασμό, αφού η σύντροφός μου σταμάτησε να δουλεύει από τότε που αρχίσαμε να συζούμε.

Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με όσους προμηθευτές είχα δώσει επιταγές, για να μου επιστρέψουν τα χρήματά μου. Ευτυχώς, οι περισσότεροι ήταν πολύ συνεργάσιμοι στην επιστροφή των χρημάτων.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: