Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΟ πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά για το ξέσπασμα στη μητέρα του: «Δεν...

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά για το ξέσπασμα στη μητέρα του: «Δεν έγινε κάτι το περίεργο εκεί»

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε στο Πρωινό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ξέσπασμα του γιου του προς τη μητέρα του και τον χαρακτηρισμό «μ@@@@κισμένη» που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Όλα καλά για τον Στέφανο. Είναι σε καλή κατάσταση, είναι ήρεμος, έχει προετοιμαστεί σωστά και θα παίξει πιστεύω ένα τουρνουά που χρειάζεται να παίξει.

Στο Παρίσι μας αγκαλιάζουν με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη. Ο ελληνισμός υπάρχει παντού σε όλο τον κόσμο, οπότε νομίζω και το Παρίσι έχει πια δεθεί με τα παιδιά, με τον Στέφανο, με τη Μαρία (Σάκκαρη) και ζουν κι αυτοί την προσπάθεια των παιδιών», είπε αρχικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Τσιτσιπάς σημείωσε: «Όταν είμαι μέσα στο γήπεδο του τένις, προσπαθώ συναισθηματικά να ξεπεράσω λίγο ότι είναι γιος μου. Ότι είμαι περισσότερο προπονητής του παρά πατέρας του, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο φαντάζομαι. Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει καλά αυτές τις ισορροπίες. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να διορθώσουμε πράγματα, αλλά είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε και οι δύο ότι θα πρέπει να γίνονται μικροδιορθώσεις και από τις δύο πλευρές. Και από τον Στέφανο και από την οικογένειά του».

Όσον αφορά την αντίδραση που είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά της μητέρας του, σχολίασε: «Δεν έγινε κάτι το περίεργο εκεί. Εντάξει, η μητέρα του απλά ένιωσε ότι χρειάζεται κάποιες προπονητικές συμβουλές. Όντως η ίδια είναι σχετική με το τένις, είναι πρώην αθλήτρια. Ο Στέφανος θεωρεί ότι δεν χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή αυτές τις συμβουλές και μάλιστα να τις δεχθεί στη γλώσσα της μητέρας του. Η μητέρα του θεώρησε σωστό ότι μπορεί να τον βοηθήσει εκείνη τη στιγμή. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο.

Γιατί ο ίδιος ήθελε, όπως έδειξε και στο παρελθόν, ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτά τα ματς. Και μάλιστα σας υπενθυμίζω ότι στον τελευταίο αγώνα, στο Τορίνο, ήταν με tie break πίσω στο τρίτο σετ, κατάφερε το ξεπέρασε και πήρε τον αγώνα. Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας για να προκριθεί. Οπότε, απλά είναι φυσικό για μία μητέρα να ανησυχεί για το παιδί της. Όλοι οι γονείς βλέπουμε τα παιδιά μας πάντα ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας και ότι μπορούμε να δώσουμε μία χρήσιμη συμβουλή.
Αλλά νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτά τα επίπεδα που αγωνίζονται, είναι τόσο πολύ σημαντικό να είναι ο εαυτός σου και να είσαι με τον εαυτό σου και να βρίσκεις τις λύσεις εσύ, οπότε νομίζω και η σύζυγός μου κατάλαβε ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται στον αγώνα και να αφήσει τον Στέφανο να παίρνει τις αποφάσεις.

Ο Στέφανος είναι πολύ ευαίσθητο παιδί. Αλλά δεν νομίζω ότι έκανε κάτι κακό, δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του. Απλά της είπε ότι πρέπει να φύγει από το γήπεδο για να παίξει ο ίδιος. Αλλά η μητέρα του επειδή είναι αθλήτρια και η ίδια έχει παίξει τένις, νομίζει ότι η ίδια κρατάει τη ρακέτα και ότι παίζει στον αγώνα αυτόν. Αλλά δεν είναι έτσι. Το τένις είναι πολύ μοναχικό άθλημα και νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όσοι παίζουν τένις και όσοι γίνονται πιο φιλικοί με το άθλημα. Και ότι όλες οι λύσεις, όποιος κι αν είναι προπονητής σου, πρέπει να είναι δικές σου. Να βρεις εσύ τις λύσεις και όχι κάποιος άλλος».

Τα πιο σημαντικά