Ο παπάς-φαινόμενο με το πλατινένιο άλμπουμ και τις… 42.000.000 προβολές στο YouTube!

4 Μαΐου, 2015 12:32 ΠΜ
More videos

Αν παραφράσουμε το «μην κρίνεις κάποιον από τα ρούχα του», τότε θα μπορούσαμε να πούμε και ότι δεν πρέπει ποτέ να κρίνεις έναν παπά από τα ράσα του.

Ή καλύτερα, λέμε εμείς, να μην βιαστείς καθόλου να κρίνεις τον παπά γενικότερα, επειδή ίσως να είναι ένας σταρ του YouTube και κάτοχος ενός πλατινένιου άλμπουμ.

Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Ο ιερέας Ρέι Κέλι τραγουδούσε κάποτε σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο στο σπίτι του, αλλά σήμερα είναι το μουσικό φαινόμενο που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση με τις φωνητικές του ικανότητες, τις οποίες σπεύδουν να θαυμάσουν νέοι φαν κάθε μέρα στην εκκλησία του.

Στα 62 του χρόνια ο ιερέας έχει αυτά που δεν φανταζόταν ποτέ: μια λαμπρή μουσική καριέρα, έναν πλατινένιο δίσκο, 42 εκατομμύρια «χτυπήματα» στο YouTube και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Όλα άρχισαν πριν 12 μήνες, όταν τραγούδησε μία εκδοχή του γνωστού τραγουδιού «Hallelujah» του Λέοναρντ Κόεν κατά τη διάρκεια ενός γάμου σε μια μικρή εκκλησία 100 χιλιόμετρα βορειοδτικά του Δουβλίνου. Το ζευγάρι έμεινε έκπληκτο, το ίδιο και όλος ο κόσμος, καθώς το βίντεο με την ομολογουμένως εντυπωσιακή ερμηνεία του έγινε γρήγορα viral.

«Είναι τρελό«, λέει σήμερα ο ίδιος. «Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα γινόταν σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Σκεφτόμουν να συνταξιοδοτηθώ και τώρα ξαφνικά έχω μια μουσική καριέρα.»

Ο επίσκοπος του Κέλι ήταν πολύ ενθαρρυντικός, όπως λέει ο ιερέας: «Οι άνθρωποι μου λένε ότι είναι εξαιρετικό για την εκκλησία και ότι είναι υπέροχο να ακούς μία θετική ιστορία από την εκκλησία μετά από όλα τα αρνητικά πράγματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν.»

Οι υψηλές πωλήσεις και οι συχνές «εκκλησιαστικές συναυλίες», τις οποίες έρχονται να παρακολουθήσουν ακόμη και άτομα από την Αμερική, δεν έχουν αλλάξει την καθημερινή ζωή του Κέλι.

«Είμαι ακόμη απλώς ένας φυσιολογικός ιερέας μιας ενορίας σε μια μικρή πόλη στην Ιρλανδία και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με αυτό που κάνω.»

Με τα λεφτά που βγάζει από αυτή τη νέα του καριέρα, ελπίζει ότι θα μπορέσει να προσφέρει σε φιλανθρωπικά έργα, αλλά και ότι θα βοηθήσει τα 15 ανίψια και τις ανιψιές τους, καθώς η οικονομική κρίση στην Ιρλανδία τους έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

«Όσο για τον εαυτό μου, δεν θα υπάρξει Λαμποργκίνι έξω από την εκκλησία ή ένα γιοτ.»

huffingtonpost/nvitationlovejesus