Ο παπα-Ανδρέας για την αποβολή του μαθητή που σήκωσε την ελληνική σημαία

12 Νοεμβρίου, 2017 2:32 ΜΜ
More videos

Έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν «μασάει» τα λόγια του ο παπα Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια και αυτή τη φορά το ίδιο έπραξε. Αναφερόμενος στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο με το μαθητή που πήρε αποβολή επειδή ύψωσε τη σημαία σε στύλο φωτισμού, ο Κρητικός ιερέας «ξεσπάθωσε» σχολιάζοντας ότι “δεν δείχνουμε καμία πόρτα εξόδου, αλλά νουθετούμε το μαθητή…».

Δείτε ολόκληρο το κείμενο του παπά Ανδρέα:

Η αξιοπρέπεια το θάρρος και η αγάπη για τη σημαία , ενίοτε οδηγεί σε πράξεις, με τις οποίες ίσως ορισμένοι να μη συμφωνούν.Αποδεκτή σε μεγάλο βαθμό η αντίδραση των καθηγητών εάν αυτή φυσικά αφορούσε το άγχος και την ανησυχία που δημιουργήθηκε για την περίπτωση ατυχήματος.

Η επιβολή ποινής αποβολής όμως με βρίσκει αντίθετο μιας και στην ορθόδοξη πίστη μας στα κατηχητικά στις ενορίες μας και στην αγκαλιά κάθε υγιούς οικογένειας, αυτό που πρωταγωνιστεί ,φέρει τον τίτλο ΝΟΥΘΕΣΙΑ.

Νουθετούμε το παιδί που με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας ύψωσε την Ελληνική σημαία.

Δεν το αποβάλλουμε, δεν το περιθωριοποιούμαι, δεν του δείχνουμε καμία πόρτα εξόδου.

Επιβραβεύουμε κάθε έπαρση που αφορά στη σημαία μας, στη πίστη μας, στα σχολεία και στην οικογένεια μας.

Ο θεός μαζί σου παιδί μου.

Και στο μέλλον κάθε κίνηση σου να είναι προσεκτική με στόχο την ασφάλεια και την υγεία σου.

παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης

 

 

Ο στύλος στον οποίο ύψωσε τη σημαία ο μαθητής

Η σημαία που υψώθηκε τελικά στο σχολείο μετά το συμβάν

Η αποβολή που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο απέβαλε για μια ημέρα το μαθητή με το σκεπτικό ότι ήταν ήταν επικίνδυνη για τη σωματική του ακεραιότητα η ενέργειά του. Την απόφαση του σχολείου “κάλυψε” απόλυτα η περιφερειακή διεύθυνση εκαπίδευσης Κρήτης.  Οι συμμαθητές του μαθητή που αποβλήθηκε προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα, ενώ το θέμα πήρε πανελλαδικές διαστάσεις αφού πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αθήνας αναφέρθηκαν στο συμβάν.

[neakriti] [flashnews]