Ο νταλικέρης που φυλακίστηκε για τη μάσκα έχει κάνει 4 χειρουργεία: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω, ζαλίζομαι»

24 Μαΐου, 20212:21 ΜΜ

Η πρωτοφανής απόφαση να οδηγηθεί στη φυλακή ο 35χρονος οδηγός νταλίκας ο οποίος αρνιόταν πεισματικά να φορέσει μάσκα, προκάλεσε εντύπωση καθώς ήταν και η μοναδική περίπτωση πολίτη ο οποίος εκτός από το πρόστιμο, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών αποφάσισε να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 60 ημερών στον Δημήτρη Βογιατζή χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την αδυναμία συμμόρφωσης με τις συστάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Στον 35χρονο το πρώτο πρόστιμο επιβλήθηκε πριν από έναν μήνα περίπου ενώ λίγες ημέρες μετά ο οδηγός εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας χωρίς το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης και χωρίς να φοράει μάσκα, με αποτέλεσμα να λάβει ακόμα ένα πρόστιμο των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ δέχτηκε επίπληξη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να φορέσει μάσκα. Η τρίτη φορά που του επιβλήθηκε νέο πρόστιμο για μάσκα ήταν έξω από τη Νομαρχία Σερρών.

Ο 35χρονος νταλικέρης που ήρθε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και σύμφωνα με το protothema.gr αρνήθηκε να φορέσει μάσκα ακόμα και μέσα στο δικαστήριο, οδήγησε τους δικαστές να του επιβάλλουν τη μέγιστη ποινή, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τελικά ο οδηγός αποφυλακίστηκε στις 21 Μαΐου και ανεστάλη η εκτέλεση του υπολοίπου της επιβληθείσας ποινής των 20 ημερών για τρία έτη.

Ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι υπήρξε αντιδραστικός ωστόσο ο ίδιος αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και στον πνεύμονα και έχει υποβληθεί σε τέσσερα χειρουργεία: «Τις πρώτες 18 μέρες με είχαν στο πειθαρχικό και με ‘βγαζαν το βράδυ έξω στον διάδρομο να περπατήσω για 1-2 ώρες, την 19η μέρα με βάλανε σε μια πτέρυγα μαζί με ισοβίτες κλέφτες, ληστές, ναρκομανείς. Και, επίσης, θέλω να σας πω ότι στο δικαστήριο είχα μπει με την μάσκα κανονικότατα. Ήμουν αντιδραστικός, δεν λέω. Τα ιατρικά έγγραφα που σας έστειλα στη γερμανική γλώσσα λένε ότι έχω κάνει αφαίρεση σπλήνας και 4 χειρουργεία στον αριστερό πνεύμονα, χειρουργεία σε κοιλιά, στομάχι, συκώτι και έντερο».

Ο Δημήτρης Βογιατζής ανέφερε ότι ζαλίζεται και δεν μπορεί να αναπνεύσει ότι φοράει τη μάσκα: «Όταν φοράω τη μάσκα στη μύτη, δεν μπορώ να αναπνεύσω και ζαλίζομαι. Και, επίσης, να σας πω ότι και στην αστυνομία και στην εισαγγελέα είπα ότι είμαι κάτοικος Γερμανίας και ότι, όταν έρχομαι Ελλάδα, μένω στο ξενοδοχείο η στο αυτοκίνητο και όχι, όπως είπαν στην τηλεόραση, ότι δεν έχω δώσει στοιχεία κατοικίας», δήλωσε ο 35χρονος για το πρόστιμο που έλαβε για άσκοπη μετακίνηση.

Μάλιστα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι η αστυνομία Σερρών τον έχει βάλει στο στόχαστρο και του κάνει διαρκώς έλεγχο: «Εντάξει παιδιά η αστυνομία στις Σέρρες δεν την παλεύει όντος με έχουν βάλει στο μάτι, μόλις θα με δουν αμέσως πάνω μου να πέσουν».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News