Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
προφητείεςO Νοστράδαμος είχε «προβλέψει» την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ 400 χρόνια πριν.

O Νοστράδαμος είχε «προβλέψει» την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ 400 χρόνια πριν.

Όπως δημοσιεύει η βρετανική Independent.co.uk αλλά και η ιστοσελίδα history.com μπορεί για τους περισσότερους η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ να αποτέλεσε πραγματικό σοκ, ωστόσο οι οπαδοί του Νοστράδαμου υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος προφήτης το είχε προβλέψει ήδη από τον 16ο αιώνα!

Πού το βασίζουν αυτό; Μα φυσικά στα ίδια του τα λόγια, όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.
«Ο μέγας ξεδιάντροπος, τολμηρός φωνακλάς, θα εκλεγεί κυβερνήτης του στρατού» είχε γράψει ο Νοστράδαμος.

27204315221599

Οι «συνωμοσιολόγοι» ερμηνεύουν αυτές τις λέξεις ως εξής: υποστηρίζουν ότι η λέξη «φωνακλάς», αναφέρεται στον έντονο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, ενώ ο «στρατός» έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος είναι πλέον επικεφαλής της μεγαλύτερης στρατιωτική δύναμης.

Τα σημάδια όμως δεν σταματούν εδώ…

«Το λάθος θα ηχήσει, καλύπτοντας την τρέλα και το Βυζάντιο θα αναγκαστεί να αλλάξει τους νόμους του» έχει επίσης γράψει.

Σε μια προσπάθεια σύνδεσης της πρότασης αυτής με την εκλογή του Τραμπ, οι «ακόλουθοι» του Νοστράδαμου, ισχυρίζονται: Το Βυζαντιο υπήρξε αρχαία αποικία των Ελλήνων, ενώ η σύγχρονη Ελλάδα αποτελεί χώρο εγκατάστασης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι το μεταναστευτικό ζήτημα ήταν ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της καμπάνιας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

gettyimages-508076558

Οσο εξωπραγματικά και αν φαίνονται όλα αυτά, οι συγκεκριμένες θεωρίες έχουν βρει θερμούς υποστηρικτές: «Όλες οι θεωρίες του έχουν βγει αληθινές. Η Αμερική είναι αντιμέτωπη με την πτώση.

Έχουμε πολύ μεγάλο χρέος, καθώς εισάγουμε περισσότερα από όσα εξάγουμε. Αντιμετωπίζουμε τρομερό πρόβλημα» γράφει ένας χρήστης στο Facebook, ενώ άλλος αναφέρει επίσης στα social media: «Αφότου ηχήσει η σάλπιγγα, ετοιμαστείτε για έναν μεγάλο πόλεμο. Το είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος πριν 400 χρόνια».

[indy100] [history]

Τα πιο σημαντικά