O νέος ρωσικός πυρηνικός πύραυλος μπορεί να εξαφανίσει ένα ολόκληρο έθνος.

27 Οκτωβρίου, 20162:10 ΠΜ
More videos

Η Ρωσία αποκάλυψε τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο Satan 2 που είναι ικανός να σκορπίσει τον όλεθρο και θα χρησιμοποιείται μέχρι το 2020.

Αυτό που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν φήμη, έπαψε να είναι. Η επίσημη ρωσική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του νέου της πυραύλου που αποκαλείται Satan 2.

1

Πρόκειται για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο τύπου RS-28 “Sarmat” (SS-X-30) και θα αντικαταστήσει τους RS-20V Voevoda (κωδικοποίηση κατά ΝΑΤΟ: SS-18 Satan).

1

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Μπορίσοφ ανέφερε ότι οι νέοι ICBM θα είναι διαθέσιμοι σε διάφορες διαμορφώσεις, ενώ η κάθε κεφαλή θα έχει βάρος 10 τόνων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο ισχυρός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να “σβήσει από το πρόσωπο της γης χώρες στο μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας”.

55067987

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εγρήγορση στο ΝΑΤΟ, είναι το γεγονός ότι ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία αορατότητας που του επιτρέπει να βρίσκει τον στόχο, χωρίς να εντοπίζεται από τα συστήματα ραντάρ.

55067985

Οι εν λόγω πύραυλοι σχεδιάζονται να αναπτύσσουν υπερηχητικές ταχύτητες που θα καθιστούν τα περισσότερα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, άχρηστα. Η κατασκευή τους θα έχει ολοκληρωθεί από το γραφείο σχεδιασμού Makeyev Rocket μέχρι το 2018.

russia-icbm-nuclear-missile

Τον Ιούνιο του 2011, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε συμβόλαιο για την ανάπτυξη του πυραύλου και τώρα δόθηκε η κυβερνητική εντολή για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του στην τελική φάση. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν γνώριζε τις τρομακτικές ικανότητες του νέου όπλου που μπορεί να σκορπίσει τον όλεθρο αν εξοπλιστεί με πυρηνικά.

missile-535096

“Το στρατηγικό σύστημα πυραύλων θα αναπτυχθεί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό πυρηνικό σύστημα άμυνας για τη στρατηγική των δυνάμεων της Ρωσίας” δήλωσε επισήμως ο Μπορίσοφ.

maxresdefault

Οι RS-28 Sarmat θα διαθέτουν στο μέλλον 10-15 κεφαλές MIRV (multiple independently targetable reentry vehicle), οι οποίες δηλαδή θα περιέχουν πολλαπλές επιμέρους κεφαλές διαφορετικού τύπου που θα κινούνται αυτόνομα προς ξεχωριστό στόχο, ενώ η ταχύτητα τους θα μπορεί να φτάνει στα 7-12 Mach.

Βίντεο από την πρώτη δοκιμή που έγινε τον Αύγουστο με μικρότερο πύραυλο:

Οι τελικές δοκιμές θα γίνουν τον Απρίλιο με εικονικές κεφαλές σε πυραύλους ίδιου μεγέθους με το τελικό μοντέλο. Ο Satan 2 θα αντικαταστήσει τους “προκατόχους” του μέχρι το 2020.

Η ενισχυμένη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας σε συνδυασμό με τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι και την εμπλοκή Πούτιν στη Συρία με παροχή στήριξης στον Άσαντ,

έχουν προκαλέσει ανησυχίαάλλωστε στους ανθρώπους του ΝΑΤΟ.

Έτσι, το ΝΑΤΟ θα ασκήσει πιέσεις στους συμμάχους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, καθώς το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προετοιμάζεται για μία μακρόχρονη περίοδο έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, ελπίζουν ότι η υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων θα καλύψει την οργάνωση τεσσάρων σχηματισμών μάχης 4.000 στρατιωτών, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στο πλαίσιο της νατοϊκής αντίδρασης, που ενεργοποιήθηκε από τη ρωσική κατάκτηση της Κριμαίας το 2014.

Η οργάνωση των μάχιμων μονάδων περιλαμβάνει προσωπικό και θωρακισμένα οχήματα πεζικού, μέχρι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

[news247] [dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News