Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
εξομολογήσειςΟ μπαμπάς μου έκανε νέα σχέση δύο μήνες μετά το θάνατο της...

Ο μπαμπάς μου έκανε νέα σχέση δύο μήνες μετά το θάνατο της μητέρας μου και δεν μου αρέσει αυτό

Η μητέρα μου πέθανε μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο πατέρας μου είναι 66 ετών και με τη μητέρα μου ήταν μαζί 35 ολόκληρα χρόνια. Μία ζωή δηλαδή. Όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, ο πατέρας μου, ξεκίνησε μία νέα σχέση μόλις 2 μήνες μετά το θάνατό της.

Θέλω να είναι ευτυχισμένος αλλά φέρεται λες και η μητέρα μου είναι πεθαμένη εδώ και χρόνια ενώ τα σαράντα της τα κάναμε μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Στην αρχή του είπα ότι ήμουν εντάξει με όλο αυτό αλλά αργότερα συνειδητοποίησα ότι η αρχική αυτή αντίδραση ήταν σοκ και όχι αποδοχή. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε την πήγε στο εξοχικό μας, στο σπίτι δηλαδή που ζούσε με τη μητέρα μου από τότε που πήραν σύνταξη και στο οποίο η μητέρα μου πέθανε. Φέρεται λες και αυτό που κάνει είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου.

Εγώ από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι έχω συμβιβαστεί ακόμα με την ιδέα. Περπατάω στο σπίτι και βλέπω παντού τη μητέρα μου. Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα την απώλεια της. Θέλω να μοιραστώ όσα σκέφτομαι και νιώθω με τον πατέρα μου αλλά νιώθω ότι δεν μου αφήνει το περιθώριο. Είναι σαν να μην επικοινωνούμε πια, σαν να είναι «αλλού». Προσπαθώ να του μιλήσω, αλλά ή θα είναι η νέα του σύντροφος μαζί μας ή εκείνος θα πετάει στα ουράνια και δεν θα με ακούει.

Ξέρω ότι κουμάντο στη ζωή του δεν μπορώ να κάνω αλλά δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται. Ήταν χρόνια ψυχολόγος με δικό του ιατρείο και θέλω να ρωτήσω το εξής: Αν ερχόταν ένας πελάτης που μόλις έχασε τη γυναίκα του και του έλεγε ότι θέλει να κάνει νέα σχέση τόσο γρήγορα μετά το θάνατό της θα τον άφηνε; Τι θα τον συμβούλευε; Θα του έλεγε « Μπράβο μία χαρά προχωρά» ή «Είναι νωρίς ακόμα. Βίωσε την απώλειά σου και όταν νιώσεις έτοιμος προχωράς στη ζωή σου»;

Πάντα ήμασταν κοντά με τον πατέρα μου και με πονάει που δεν μπορώ να του πω πως αισθάνομαι. Καλά κάνει και προχωράει στη ζωή του αλλά όχι τόσο άμεσα. Νιώθω ότι με αυτό τον τρόπο δείχνει ασέβεια προς τη μητέρα μου. Δεν ξεχνάς τόσο απλά μία ολόκληρη ζωή που έζησες με έναν άνθρωπο και πας στον επόμενο. Φοβάμαι ότι βιάζεται και δεν το καταλαβαίνει.

Αλεξάνδρα

Τα πιο σημαντικά