Ο Μητσοτάκης τρέχει στον Χατζηνικολάου να «διασωθεί» ενώ ευρωβουλευτές τον λένε «παρανοϊκό»

7 Νοεμβρίου, 2022 4:42 ΠΜ
More videos

Άρον-άρον συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου έκλεισε για τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις κυριακάτικες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί ιδιαίτερα εκτεθειμένος μετά τα όσα αποκάλυψε η κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά με παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών τόσο από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όσο και από την ΕΥΠ.

Έτσι, ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό δεν σχολιάζει το θέμα των παρακολουθήσεων και τηρεί σιγή ιχθύος, θα επιχειρήσει να απαντήσει τη Δευτέρα στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο δελτίο του ΑΝΤ1, στις 18.45, σε όσα τόσο καιρό αποφεύγει.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento την Κυριακή, δημοσίευσε λίστα ονομάτων που παρακολουθούνταν από το Predator και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την οποία με ειδική διάταξη ο πρωθυπουργός είχε πάρει υπό τον έλεγχο του γραφείου του, ήδη από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε την κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα, είναι και ονόματα υπουργών της κυβέρνησης, όπως αυτά του Νίκου Δένδια, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με ερμηνεία του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μίλησε νωρίτερα την Κυριακή «Στο Κόκκινο 105,5», παρακολουθούνταν πρόσωπα από τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωθε απειλή, είτε αυτοί ήταν πολιτικοί αντίπαλοι, είτε εσωκομματικοί.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν παρέστη καν σε εξεταστική επιτροπή της PEGA, του οργάνου του Ευρωκοινοβουλίου που συστάθηκε για να διερευνήσει θέματα υποκλοπών που έχουν ανακύψει εκτός της χώρας μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν αυτή συνεδρίασε στην Αθήνα.

Αυτό προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της Βελγίδας ευρωβουλεύτριας των Πρασίνων και μέλος της PEGA, Σάσκια Μπρικμόν, η οποία αποκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό «παρανοϊκό» που δεν έδωσε το παρών σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση, υπονοώντας πως έχει ευθύνη για όσα συμβαίνουν και απουσίασε για να μη βρεθεί προ των ευθυνών του.

«Ο παρανοϊκός Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση άτομα που υποψιαζόταν ότι ήταν εναντίον του, συμπεριλαμβανομένου του επιτελείου του.

»Αυτό εξηγεί γιατί ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εθνικής ή της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής», έγραψε χαρακτηριστικά η ευρωβουλεύτρια.

Μένει να δούμε στον Νίκο Χατζηνικολάου, αν θα καταφέρει ο πρωθυπουργός να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αυτά που εδώ και μέρες προσπαθεί να μαζέψει ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος, με όχι και ιδιαίτερη επιτυχία.