Ο Μεντβέντεφ «διαμέλισε» την Ουκρανία – Ο χάρτης με τα νέα σύνορα της χώρας που παρουσίασε

31 Ιουλίου, 2022 4:05 ΠΜ
More videos

Τα σχέδια της Ρωσίας για το μέλλον της Ουκρανίας και τα νέα σύνορα της «παρουσίασε» ο πρώην πρόεδρος και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όταν ολοκληρωθεί η ρώσικη εισβολή.

Συγκεκριμένα, ο Μεντβέντεφ ανέβασε δύο χάρτες στο Telegram, με τον πρώτο να δείχνει τα δεδομένα μετά την ουκρανική κρίση του 2014, περιλαμβάνοντας την Κριμαία και τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Στο μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, κατεστραμμένου από ψυχοτρόπες ουσίες, έτσι θα μοιάζει ο χάρτης του λαμπρού μέλλοντος της χώρας του», έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

Όσον αφορά τον δεύτερο χάρτη, δείχνει κατά τον Μεντβέντεφ το μέλλον της Ουκρανίας που περιορίζεται σε μία μικρή περιοχή γύρω από το Κίεβο.

Μάλιστα, επτά περιοχές στα δυτικά έχουν προσαρτηθεί από την Πολωνία και τρεις στα νοτιοδυτικά από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, ενώ η υπόλοιπη χώρα έχει απορροφηθεί από τη Ρωσία.

Όπως απεικονίζεται στον χάρτη, οι επτά περιοχές που προσαρτήθηκαν από την Πολωνία περιλαμβάνουν τις περιοχές Lviv, Lutsk, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Rivne, Khmelnytskyi και Zhytomyr.

Η Ρουμανία απεικονίζεται να έχει προσαρτήσει δύο περιοχές, συγκεκριμένα, το Chernivtsi και τη Vinnytsia, και η Ουγγαρία απεικονίζεται να έχει προσαρτήσει το Uzzhorod.

«Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι», είπε για τον δεύτερο χάρτη ο Μεντβέντεφ, χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιον αναλυτή.