Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μας δίνει μία γεύση από το εντυπωσιακό του «έξυπνο» σπίτι.

11 Ιανουαρίου, 2017 4:08 ΜΜ
More videos

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προγραμματιστής και ιδρυτής του Φέισμπουκ, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Αν κρίνουμε από τα σπίτια που μας έχουν παρουσιάσει κάποιοι άλλοι πλούσιοι, το σπίτι του πρέπει να είναι καταπληκτικό, σωστά; Είναι, όμως δεν είναι ακριβώς όπως το περιμένετε.

Πρόσφατα “ανέβασε” ένα βίντεο, στο οποίο μας παρουσιάζει την τελευταία του εφεύρεση: ένα έξυπνο σπίτι, που ονομάζεται Τζάρβις. Για να μας δείξει πώς λειτουργεί, ο Μαρκ μας ξεναγεί, με τη βοήθεια ενός συνεργείου, στο σπίτι του.

Παραδόξως, δεν υπάρχει τίποτα το υπερβολικό στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου. Σε κάθε δωμάτιο, η διακόσμηση είναι πολύ απλή. Σε γενικές γραμμές, όλο το σπίτι αποπνέει έναν μινιμαλιστικό αέρα.

Ο Ζούκερμπεργκ μας δείχνει το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό του σπιτιού του στο Πάλο Άλτο. Η κάμερα μας δείχνει μερικά από τα δωμάτια που ζει ο Μαρκ με την οικογένειά του. Αγόρασαν το σπίτι πριν λίγα χρόνια, για 7 εκατομμύρια δολάρια. Όμως το άφησαν σχεδόν ακριβώς όπως το βρήκαν.

Ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του είναι γνωστοί και για το φιλανθρωπικό τους έργο. Δε ξοδεύουν τα χρήματά τους σε επιχρυσωμένα καπάκια τουαλέτας. Αντ’ αυτού, κάνουν δωρεές. Είναι πολύ δύσκολο να μη νιώθει κανείς ικανοποίηση μ’ αυτό. Το 2010 μάλιστα, γράφτηκε στο “The Giving Pledge” (Η Υπόσχεση Που Δίνεται), μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τους δισεκατομμυριούχους Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς.

Με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν, ο Μαρκ σκέφτεται να δωρήσει το 99% του μεριδίου του στο Φέισμπουκ, ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό κι αν είναι γενναιοδωρία!

Εμείς πιστεύουμε πως όλοι οι πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη μας πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Μπορεί να είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, όμως έχει διατηρήσει την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη και τη ζεστασιά του και δεν τον έχει κυριεύσει η εμμονή για το χρήμα.

[Priscilla Chan]

Ακολουθήστε μας στο facebook: