Μάρκ Ζούκερμπεργκ και Στήβεν Χώκινγκ συνεργάζονται για την εύρεση εξωγήινης ζωής.

13 Απριλίου, 2016 8:45 ΜΜ
More videos

Zuckerberg και Hawking σε αναζήτηση ζωής στο διάστημα.

Το πρότζεκτ του επενδυτή Yuri Milner θα κοστίσει 100 εκατ. δολάρια και στοχεύει στην αναζήτηση ζωής στο Άλφα του Κενταύρου.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας κατάφερε να στρατολογήσει τον ιδρυτή του Facebook και τον επιστήμονα Stephen Hawking.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Yuri Milner στρατολόγησε το γνωστό φυσικό Stephen Hawking και τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει ένα φουτουριστικό σχέδιο για αναζήτηση ζωής στο διάστημα.

Ο επενδυτής ανακοίνωσε την Τρίτη ένα πρότζεκτ 100 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο του οποίου σκοπεύει να αποδείξει το κατά πόσον μπορεί να σταλεί ένα σμήνος μικροσκοπικών διαστημόπλοιων –καθένα από τα οποία θα ζυγίζει λιγότερο από μια ουγγιά- στο αστρικό σύστημα Άλφα του Κενταύρου.

Όπως εξηγεί το Associated Press, τα διαστημόπλοια θα τροφοδοτούνται από ένα τεράστιο λέιζερ που θα βρίσκεται στη Γη και θα κινούνται με ταχύτητα περίπου ενός πέμπτου της ταχύτητας του φωτός.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να διαπιστωθεί η πιθανότητα ύπαρξης ζωής. Δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη κάποιος πλανήτης με ζωή στο αστρικό αυτό σύστημα, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι ενδέχεται να υπάρχει.

Η ομάδα των διαστημόπλοιων θα χρειαστεί 20 χρόνια να φτάσει στο Άλφα του Κενταύρου, όπου έπειτα θα κάνει τις παρατηρήσεις της και θα στείλει πίσω στη Γη τα δεδομένα.

Πηγή: euro2day