Ο Λιγνάδης προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες από ΜΚΟ με πρόσχημα τα μαθήματα θεάτρου

20 Φεβρουαρίου, 2021 11:56 ΜΜ
More videos

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες από ΜΚΟ στο σπίτι του με πρόσχημα τα μαθήματα θεάτρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έγιναν στο MEGA σχετικά με τον γνωστό σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και ΜΚΟ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατοικούσε σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου στο Μεταξουργείο, εμφανίστηκε την περασμένη Τρίτη στο σπίτι αυτό με νεαρό άτομο, πήρε μια μεγάλη τσάντα με προσωπικά αντικείμενα και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά».

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς. Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Ακολουθήστε μας στο facebook: