Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δώρισε 100 εκατ. δολάρια για την κλιματική προστασία του πλανήτη

22 Δεκεμβρίου, 2018 2:48 ΠΜ
More videos

Ο 44χρονος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει στηρίξει τα τελευταία 20 χρόνια μέσω του Leonardo DiCaprio Foundation (LDF), περισσότερα από 200 πρότζεκτ με στόχο την προστασία του πλανήτη.

Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε στην πρόσφατη 20ή επέτειο του LDF, ο ηθοποιός αποφάσισε να δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε σχετικά περιβαλλοντικά προγράμματα.

Το ποσό θα χρηματοδοτήσει εκ νέου τα συνολικά έξι προγράμματα του ιδρύματος- Wildlands Conservation, Oceans Conservation, Climate Change, Indigenous Rights, Transforming California και Innovative Solutions.

«Όταν ίδρυσα το LDF πριν από 20 χρόνια, το έκανα βασισμένος στην ιδέα πως θα μπορούσαμε να φέρουμε πραγματική αλλαγή απλώς χρηματοδοτώντας απευθείας μερικά από τα πιο αποτελεσματικά περιβαλλοντικά προγράμματα. […] Είμαστε πολύ περήφανοι που γιορτάζουμε σήμερα όλο αυτό. Από το 1998 έχουμε στηρίξει πάνω από 200 πρότζεκτ σε κάθε ήπειρο και κάθε ωκεανό για θέματα που αφορούν το οικοσύστημα, τα ζώα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των ιθαγενών και πολλά άλλα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.