Ο κύβος ερρίφθη: Το μέτρο που ανακοινώνεται τη Δευτέρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

3 Ιουλίου, 2022 6:02 ΜΜ
More videos

Η έκρηξη κρουσμάτων του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια δε θυμίζει σε τίποτα τις αντίστοιχες περιόδους τις δύο προηγούμενες χρονιές της πανδημίας, καθώς τότε η έκρηξη ακολουθούσε τον Δεκαπενταύγουστο, υπάρχει όμως καθησυχασμός για το είδος και τη σοβαρότητα των νοσηλειών που μπορεί να επιφέρουν τα κρούσματα αυτά.

Παρόλα αυτά ο μεγάλος αριθμός, σε μία περίοδο που υπάρχουν μεγάλα ποσοστά εμβολιασμένων με τρεις δόσεις, αναγκάζει τον ΕΟΔΥ να ανακοινώσει έκτακτη ενημέρωση για την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19.

Στην ενημέρωση θα υπάρχει συμμετοχή από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Παρασκευή και η πιο πιθανή ανακοίνωση μέτρων είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και χώρους συνωστισμού.

Εξάλλου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στο Open ανέφερε: «οι επιστήμονες τονίζουμε διαρκώς τις συστάσεις για χρήση μάσκας σε χώρους εσωτερικούς και σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Παραμένουν ως ιατρική συμβουλή που ζητάμε από τον κόσμο να τηρεί ανεξαρτήτως προστίμου. Διότι ως γιατρούς μας ξεπερνά το να είναι αναγκαίο το πρόστιμο για να ακολουθηθούν οι συμβουλές μας και αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί».