Κτηνίατρος που είχε φωτογραφηθεί με λιοντάρι που σκότωσε έπεσε από ύψος 30 μέτρων ενώ κυνηγούσε.

15 Δεκεμβρίου, 2016 4:39 ΜΜ
More videos

Ο περίφημος κτηνίατρος που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ποζάροντας με τα ζώα που σκότωνε, πέθανε κυνηγώντας πτηνά στην Ιταλία. Ο 55χρονος Λουτσιάνο Πονζέτο είχε μια κτηνιατρική κλινική κοντά στο Τορίνο. Οι φωτογραφίες του με τα τρόπαιά του από το κυνήγι (λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και ελάφια) προέτρεψαν τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να ξεκινήσουν μια εκστρατεία εναντίον του. Υπήρχε ακόμα και μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στον διασυρμό του. Επίσης, ο κτηνίατρος είχε δεχτεί και απειλές για την ζωή του.

Όταν όλα αυτά συνέβησαν πριν από ένα χρόνο, ο Λουτσιάνο υπερασπίστηκε τον εαυτό του, λέγοντας ότι η ιδιότητα του κτηνίατρου “δεν είναι ασύμβατη με το κυνήγι, είτε επαγγελματικά, είτε ηθικά.” Η Ένωση των κτηνιάτρων της Ιταλίας τάχθηκε υπέρ του Πονζέτο, δηλώνοντας ότι “το κυνήγι είναι ένα χόμπι που ρυθμίζεται από τον νόμο, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να λάβουμε μέτρα εναντίον του.”

Το τελευταίο κυνήγι του Πονζέτο αποδείχθηκε μοιραίο. Ο κτηνίατρος γλίστρησε στον πάγο και έπεσε από ύψος 30 μέτρων, καθώς προσπαθούσε να πυροβολήσει άγρια πουλιά. Ένας αξιωματικός της Ιταλικής αστυνομίας δήλωσε: “Το σώμα του ανακτήθηκε με ελικόπτερο και μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Φαίνεται, ότι γλίστρησε και έπεσε, ενώ κυνηγούσε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να γίνει.”

Ο περίφημος κτηνίατρος, Λουτσιάνο Πονζέτο, απολάμβανε να κυνηγάει μεγάλα, άγρια ζώα ως χόμπι.

Οι φωτογραφίες του με τα σκοτωμένα ζώα ως τρόπαια ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα τελευταία νέα αναφέρουν, ότι ο διάσημος κτηνίατρος πέθανε, λόγω ενός δυστυχήματος, ενώ κυνηγούσε άγρια πουλιά.

[thesun]

Ακολουθήστε μας στο facebook: